4 Ekim 2012 Perşembe

Turkcell Cüzdan


Turkcell cüzdan tanıtımı http://medya.turkcell.com.tr/ adresinden yayınlandığı için başından sonuna kadar izleme fırsatım oldu.

Öncelikle iyi bir şey. Başta sadece NFC özelliği olan telefonlar için olduğunu düşünsem de aslında tüm Turkcell müşterilerinin yararlanabileceği bir ürün olduğunu görünce hoşuma gitti.

Turkcell tanıtımı biraz aceleye getirmiş hissine kapıldım çünkü uygulamaya destek veren banka sayısı şimdilik Garanti ve Akbank ile sınırlı gibi geldi bana. Bir de Mastercard ile uygulama destekleniyordu tanıtımda. Bakalım Visa da trene binecek mi?

Ülkemiz açısından bir ilk olan uygulama söyledikleri kadarıyla Dünya'da da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Özetle cep telefonunuz cüzdan (nakit kredi kartı) gibi kullanabileceksiniz. Cüzdanınıza para yükleyip nakit cüzdan gibi kullanabileceğiniz gibi kredi kartınızı bağlayıp kullanmanız da mümkün. Böylece NFC'li cihazınız varsa yaklaştır öde noktalarını da kullanabileceksiniz.

CUZDAN yazıp 7777 numaraya sms atmanız başlangıç için yeterli. Telefonunuzun kapasitesine ve akıllılık düzeyine göre size gelecek linkten uygulama yükleme imkanınız bulunuyor. Ben yaptım http://www.turkcell.com.tr/turkcellcuzdan adresine gidip bakın diye bir SMS aldım. Baktım tabi ama anladığım kadarıyla çok yeni olması nedeniyle kolayca erişilemiyor uygulamaya. :) Oysa T-Market dışında Google Play'de de uygulama hazır ve kullanılabilir olmalıydı. Sanırım bir kaç gün içerisinde hallolur.

Turkcell diğer operatörlerin konu üzerine eğilmeleri üzerine alel acele bir lansman yapmış gibi oldu. Vodafone'un "cep nakit" kartı da benzer hizmetler getirecek olabilir ve onun da tanıtımı aynı zamana rastladı.

Bakalım tüketicinin tepkisi ne olacak? Bana sorarsanız kullanımın yaygınlaşması için en az bir sene uğraşmak lazım. Umarım araya ekonomik kriz, savaş vb. faktörler girmez.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...