Ana içeriğe atla

Şeytan Neye Benzer?


İyilik ve kötülük kavramlarının aslında birbirinden uzak değil, aynı bütünün parçaları olduğu konusuna daha önce değinmiştim.

Peki bu kötü siz olsanız, olduğunuz gibi görünerek, yani kötü olarak ortaya çıkar mısınız?

Düşünsenize, bize benimsetilmiş olan imajıyla Şeytan karşımıza çıkıp "hadi" dese, kaçınız onu izlersiniz? Hemen belirteyim, Şeytan'ın o görüntüsü Vatikan tarafından eski deniz tanrısı Poseidon'un değiştirilerek (böylece kitleler bilinçaltında eski tanrılardan da uzaklaştırılmış oldu) yeniden öne sürülmesinden ibarettir (her ikisinin ellerindeki çatalları hayal edin).

Söylencelere göre, Şeytan kibirlidir. Ama kendisine hak vermemek mümkün değil. Saf enerjiden ibaret bir varlıkken maddeden bir varlığa secde etmesi emredilince ister istemez bir iç muhasebesi yapmış bu melek. "Yahu ben saf enerjiyim, istediğime dönüşebilirim, ister madde, ister enerji, buysa sadece maddeden mamul insan!" Oysa enerji maddeye dönüşebilirse madde de enerjiye dönüşebilir ama o dönemde bu bilgi ya bilinmiyordu ya da Şeytan'ın gözünden kaçtı. Zaten biz de Einstein anlayıp anlatana kadar kadar bu bilgiden haberdar değildik. Sonuçta yıldız tozlarından mamul insan da bir gün yine saf enerjiye dönüşebilir (e=m*c2).

Dönelim Şeytan'ın aramıza gelse kim gibi görünmek isteyeceğine. Ben olsam, en sevimli varlık tercihim olurdu ama paytak bir ördek yavrusunu kim takip edip, dediklerini yapar ki? Bu nedenledir ki Şeytan en çok karizmatik liderlerin şekline bürünmeyi sever. Karizmatik liderler kimi zaman çılgınca kötü işler yapsalar da kitleler hipnotize olmuşçasına onu izlerler. Adolf Hitler buna iyi bir örnektir. Ressam olup unutulup gidecekken, lider olup kapkara bir döneme imzasını atmıştır. Milyonlarca insan da onun sapkın sisteminde tıkır tıkır çalışan çarklar haline gelmiştir.

Şeytan hep aramızdadır. Kimi zaman en yakınımızdaki dostlarımız, kimi zaman ise toplumun geleceğine yön verecek karizmatik bir lider! Ancak unutmamalı ki Şeytan o korkunç yüzü ve şekli ile bize görünmez Göründüğü şekil, hep tanıdık, sevilen ve popüler biridir ki ondan şüphe etmeyelim.

Akıllıca öyle değil mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

İnternet Sitelerindeki Hesaplarımı Nasıl Silerim?

Yeni medya, alışveriş, müzik siteleri genellikle sizi tanımak isterler. Sitelerden yararlanmak, kimi zaman alışveriş yapabilmek için, pek çok kişisel bilginizi içeren veriyi girip, üye olmak iyi de, ya bir gün gelir de bu tür üyeliklerinizi silmek isterseniz ne ile karşılaşacağınızı biliyor musunuz? Blog girdisini  bu linkten  dinleyebilirsiniz . Merhaba, İnternet kullanıcıları neredeyse artık her türlü siteye üye olarak girmek zorunda. Verilen hizmet paralı ya da bedava olsun, siteler sizi üye olup, içeriklerinden öyle yararlanmaya zorluyorlar. Gazete siteleri bile sizi üye olmaya teşvik ediyorlar. Üye sayısı ve üyelerin neler yaptığını izlemek, bir hizmeti geliştirebilmek için işini bilenlere önemli veriler sağlar. Örneğin bir alışveriş sitesi, incelediğiniz ya da satın aldığınız ürünlere benzer ürünleri size önerebilir. Bunun için sizin siteye üye olmanız en kolay yollardan biridir. Kullanıcının yaptıklarını izlemek böylece kolaylaşır. Sosyal ağ siteleri de üye olmadan bi