22 Temmuz 2009 Çarşamba

Fujifilm FinePix Real 3D W1 İle Üç Boyutlu Fotoğraflar

Fujifilm sayısal fotoğraf dönemine geçildiğinden buyana insanı ısrarıyla bıyık altından güldürüyor. Fotoğraf filmi tarih oldu. Markasından vazgeçmeden yoluna devam etmekte ısrarlı. 10 yıl sonra çoçuklar markadaki "film" nedir ne ilgisi var diye kafa patlatacaklar. Sayısal kameralar ve yan ürünleri üretimi yapmakta olan şirket, teknolojik açıdan ağırlığını hissettiriyor. İştebenzer duyguyu yakında yeniden yaşayacağız.

FinePix Real 3D W1 Fujifilm fotoğraf makinesi, Eylül itibarıyla raflarda salınmaya başlayacak. Gözlüğe ihtiyaç duymadan izlenebilecek olan 3 boyutlu fotoğraf çekiyor. Üzerinde iki farklı objektif ve optik-sayısal dönüşüm sistemi taşıyor. Tek gövdede iki ayrı kamera bulunduruyor.

Ekranı fotoğrafları 3 boyutlu olarak izleyebilmenizi sağlıyor. Ek olarak ayrı satılacak 3 boyut kitinde (3D Kit) 8 inch boyutlu dijital çerçeve ile fotoğraflar 3 boyutlu olarak izlenebilecek.

Fotoğraf'ları 3 boyutlu baskı için özel mercek sistemli (lenticular sheets) kağıt gerekiyor. Fotoğraflar bir süre özel donanım sayesinde basılacak. Evinizde bu tür fotoğraf basmak kısa zaman içinde pek imka dahilinde değil.

  • 3 boyutlu filmler de çekilebiliyor.
  • 10 Mega Pixel CCD'lere sahip.
  • Birbirinden farklı ayarlarda aynı yerin ya da objenin resmini çekebiliyor.
  • 3x zoom yapabiliyor.
  • İki boyutlu fotoğraflar da çekiyor. Makro için biri, geniş açılı çekim için diğeri kullanılabiliyor.

Niş bir alanda standart olmayan bir ürün ciddi bir pazar riski. Özel gözlük gerektirmese de özel ekran veya son derece zor ulaşılan kağıt baskılar ile 3 boyutlu görülebilecek fotoğraflar üretmesi heves kırıcı.

Gözlük gerektirseydi daha iyi olurdu dedirten bir teknoloji ürünü. Fotoğrafları Picasaweb, Flickr gibi servislerde paylaşamayacaksınız. herşeye rağmen ürün ilgi çekici. Belki de bu yönü sattırır.

Fiyatı, Eylül ayında satıştan önce açıklanacak. Bakalım kriz döneminde dünya ile aynı zamanda yurdumuzda teknoloji pazarlarında raflarda görülebilecek mi?

2 yorum:

  1. Bu ilginç fotoğraf makinesi kriz döneminde dünya ile aynı zamanda yurdumuzda teknoloji pazarlarında raflarda boy gösterebileceği kesin. Ama kaç kişi alır/alabilir orası bilinmez.

    YanıtlaSil
  2. bende zaten var kullanıyorum çok güzel ama baskı nerde yapılıyor ınu bilmiyorum

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...