5 Mart 2012 Pazartesi

Cennetten Yer Almak


Cennetten yer almak maddi bir bedel ödeyerek mümkün değildir (organik arama sonuçları ile sayfaya gelenler için kolaylık olsun diye yazdım).

Dolandırıcılar, namuslu milyonlarca para kazanma yolu varken, hem ne kadar zeki olduklarını göstermek, hem de riske girip adrenalin keyfi yaşamak için başkalarını kandırarak bundan genellikle kanun ile yasaklanmış bir gelir elde eden kişilerdir.

İnsanlar en saçma şeylere inanabilirler. Bunlar arasında güncel terimleri kullanan ve bu yolla gelir elde eden kaptı kaçtı düşünce ürünleri de vardır. Mesela bu aralar pek popüler olan "kuantum" ile başlayan ama "Kuantum Mekaniği" ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir takım yanıltıcı bilgilendirmeleri düşünelim.

Bilim gibi gösterilmeye çalışılarak birtakım düşüncelerin bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekler gibi gösterilmesi ile cennetten yer satmanın teknik olarak fazla bir farkı yoktur.

Bu tür düşünce kıvılcımı ürünler söz konusu olduğunda, en kolay teşhis: Elle tutulur bir sonucu olup olmadığına bakmaktır. Özetle, "kelin merhemi olsa kendi başına sürer" sözünü hatırlayın. Sadece isteyerek her şey elde edilebilse bu tür düşünceleri anlatanlar bunları size anlatmaya çalışır mı? Evet falcılardan bir farkları yok!

Son söz: Sorgulamaz ve düşünce süzgecinizden geçirmeden her söylenene aldanırsanız, aldatan çok olur!

Bu yazıyı niye yazdım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...