Ana içeriğe atla

29 Şubat


29 Şubat 4 senede bir takvime giren münasebetsiz bir gündür. Ama insan günlüğünü bu gün yazmayacak da ne gün yazacak başka?

Öncelikle Sevgili Günlük, bu gün dün başlayan kar yağışı nedeniyle kolu, bacağı kırık bir Ankara'ya uyandık. Yıllardır bu kadar yağmayan kar yüzünden işe gitmek, gelmek ayrı bir eziyet oldu. Olsun yine de beyaz bir sayfa açmak için güzel ve beyaz bir gündü.

Beyaz bir sayfa açtık mı peki? Yok neredeee? Sadece bata çıka karda dolaştık.

Günün yarısı gelince, paydos edip evlere dağıldık ama teknoloji sayesinden yarım klavye çalışmaya devam tabi.

Pinterest'e biraz baktım. Bu aralar yükselen Yeni Medya değeri. Bizim memleketten fazla bir ilgi yok henüz. Bildik sosyal medya müdavimlerini ekledim Friendfeed'den tanıdığım. Sanırım yakında Türkiye'de de patlama yapar.

Feedfloyd yerinde sayıyor. Sanki biri uluslararası, diğeri yurtiçi aynı site gibiler. Fikir, forum siteleri ile aynı aslında ama uygulama görselliği ön plana çıkardığından ve üyelik ile içerik paylaşma kolay olduğundan çılgın bir şekilde yayılma ihtimali olan bir sosyal medya uygulaması gibi geliyor bana. Bu arada Blogger temalarından ikisi neredeyse bu bahsettiğim siteler ile birebir aynı. Bilmiyorum dikkatinizi çekti mi? Sosyal medya denince mangalda kül bırakmayan :)) Google böyle bir fırsatı nasıl da atlamış hayret!

Yeni medya tam gaz yoluna devam, 29 Şubat gününden tüm okuyanlara selam :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley