13 Aralık 2011 Salı

Güvenli İnternet

Seçin! Kırk katır mı? Kırk Satır mı? "Güvenli İnternet" bence "filtre" uygulamasını yanlış yansıtıyor. Ama altına yazılan "seçmek ve özgürlük" lafları kara mizah gibi. (masalı bilmeyenler için link http://kisalt.com/136)


Öncelikle söz konusu olan filtrelemeden başka bir şey değildir bunu açık açık belirtmek gerekirken adını Güvenli İnternet yapmak tüketiciyi yanıltmaktır. İşini bilen bir hacker her şeye rağmen Güvenli İnternet paketlerinden birini seçmiş olsanız bile evinizdeki bilgisayarlara bir şekilde sızabilir. Eee hani güvenlik?


Reklam Kurulu Güvenli İnternet adı ile yapılan duyuru ve reklamları tüketiciyi yanılttıkları için yasaklamalıdır ;)



Neye göre belirlendiği belli olmayan bir kara liste - beyaz liste sitelere gir-engelle mantığı ile çalışan filtreye "Güvenli İnternet Hizmeti" ismini vermek doğru değildir. Böyle hizmeti ben istemiyorum. 


Sorunun bir parçası olmamak adına isim de önereyim. "Gönüllü Önleme Tertibatı". 


Altta yazan "seçmek özgürlüktür" sözünü bulana da gönülden tebriklerimi sunuyorum. Böyle bir işle ancak bu kadar dalga geçilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...