Ana içeriğe atla

Ankara Sirki 2011


Ankara Sirki Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011'de 13. defa gerçekleştirilen bir sirk. Bu sene de ASKİ spor salonunda gösterileri yapılıyor. 1 Ocak 2012 tarihine kadar gösteriler devam edecek. Hafta sonları 13:00 ve 18:00'de hafta içi de Pazartesi hariç her gün 13:00'de okullara yapılan gösteriler Kurban bayramından beri sürüyor. Gösterileri izlemek ücretsiz.

Biz ailecek geçtiğimiz hafta sonu gidebildik. Sanırım çocukluğumda izlediklerim kadar ilginç değil artık ama benim çocuklar da fazla etkilenmemiş olduklarına göre Büyükşehir Belediyesi yerel seçimlerde söz verilen Disneyland'ı bir an önce Ankara'ya getirse iyi olacak ;)


Gösteri öncesi Belediye Başkanımızın gülümseyen çehresi bizi karşılıyor.

Ayılar  ile gösteri başlıyor.


Çocuklar bizim kadar şanslı değiller. Biz sokaklarda hamamdaki kadınların bayılışını gösteren yerli ayılar ile büyümüştük. Kızım bunları görünce "yazık hayvanlara" diye üzüldü!


Arada yakalayamayıp düşseler de kimseye bir şey olmamasını koruyucu ağlara borçluyuz.


Jonglörler gerçekten çok iyilerdi. Havadaki labutlara bakın. Kişi başı 4 labut hiç fena değildi doğrusu.


Palyaço deyip geçmeyin 3 kova ile jonglörlük yapıyordu!


Bunu rahat görün diye büyük yerleştirdim. Salıncaklardan uçan uçanaydı. İnanın, çok zor gösteri!



Atlar ve gösteri iyiydi doğrusu.

Bu kadar insan dişlerinden bağlanıp havada asılı gösteri yapıyorlar ki akla zarar.

Ses tonu ve vurguları oldukça ilginç sunucu. Kimdir bilmiyorum ama işini güzel yaptığını söylemek lazım.

İp cambazı olmayan sirk olur mu?

Bunların ilginçliği üstteki bayan iki cambasın kafalarına spagat açarak dayanıp durdu. 40 derecelik yatay ipte yürüme numarası da bir o kadar ilginç ve zordu.

Gördüğünüz gibi adam ip atlıyor ama ip üzerinde ip atlıyor :)

4 Leopar ve 3 kaplandan oluşan kediler grubu da marifetlerini sergiledi. Bende de bu güzel arkadaşın şu yukarıdaki pozu kaldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley