18 Kasım 2011 Cuma

Çizgi Film mi? Pazarlama Faaliyeti mi?


Oğlum 7 yaşında, yıllardır çizgi film seyretmeye bayılıyor. Nasıl bayılmasın? TRT tek kanallıyken televizyonun açılışını takiben yayınlanan  3 - 4 çizgi film için bütün gün beklerdim. Oğlum 10-15 çocuk kanalı içerisinden bir kaçında yayınlanan bazı çizgi filmleri izlerken kendisine eşlik ediyorum zaman zaman.


Ben-10, Beyblade, Bakugan serileri içerik olarak pek bir şey sunmuyorlar. Basit konular, gösterişli canlandırmalar ve yoğun ürün reklamı. Sinemada bu yapılıyordu ama böylesi saatlerce gözümüze daha da beteri küçük çocukların gözlerine sokulup durulan oyuncak reklamlarının bu kadar tehditkar oldukları bir dönem daha yaşanmamıştır sanırım.

Çarşıya çıktığınızda da oyuncakçı dükkanlarında etrafınızı saran televizyon reklam kahramanlarına karşı durmak oldukça zor doğrusunu isterseniz. 

Görünüşe göre çocuk müşteri portföyünü televizyon yayınları ile yapan üreticiler satışları garantilemenin kolay yolunu bulmuşlar. Sanırım yayınlayan kanallar da bu işten karlarını alıyorlar ki 2-3 liradan fazla etmeyecek topaçlar 25-30 liraya satılıyor. Toptan bozma transformers çakması zımbırtılar da aynı fiyatları gösteren etiketlere sahipler.

Daha çocukken bile pazarlamacıların gelir kapısı olabiliyorsunuz. 

İnsanlığın işi zor, insanlardan ötürü! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...