8 Nisan 2011 Cuma

Nikon D5100

Nikon D5100 sayısal SLR kamerasını duyuruldu. Nikon D5000'in ardılı bir cihaz. Full HD film çekebilmesi nedeniyle ilginç bir fotoğraf makinesi. Aslında pek çok televizyon dizisinin bile artık böyle fotoğraf makineleri ile çekilmekte olduğunu düşünürsek bu cihaza fotoğraf makinesi demek biraz haksızlık olsa gerek.



16.2 megapiksel CMOS sensörü var. 3-inch (yaklaşık 8 cm diagonal) her bir yöne dönebilen bir ekranı var.



En önemli özelliği film çekebilmesi. Aslında sanırım yakında televizyon kameramanları da bu tür cihazları kullanabilirler diye düşündüğümden kameraman bir arkadaşıma durumu danışınca, bana teknik olarak bir sorunu olmasa da kameramanların karizmatik görünümünü ortadan kaldıracağı için henüz bu cihazların tercih edilmediğini söyledi.

ISO 100 - 6400 aralığında çekim yapabilen bu makine sanırım güzel ve az gürültülü gece fotoğrafları çekebilecek. İki kare ard arda çekip birleştirerek daha güzel görünümlü gece görüntüleri de alabilen bir donanım özelliği de var.



Film kaydederken kullanılabilecek dışarıdan takılabilen stereo mikrofon isteğe bağlı olarak alınabiliyor.



Konum bilgisi için yine isteğe bağlı olarak dışarıdan bir GPS modülü takılabiliyor. Bu tür eklentilerin cihazın görünümünü bozduğu bir gerçek. Sanırım bir sonraki üründe GPS'i içeri alırlar (öyle yapsalar çok iyi olur).

Görüntü kalitesinin aşırı iyi olduğu söyleniyor, ancak sanırım bunu denemeden anlamak zor. O nedenle almayı aklınıza koyduysanız muhakkak deneyip görmenizi öneriyorum. Ya da en azından fikir vermesi için http://www.dpreview.com/previews/nikond5100/ adresinden örnek fotoğraflara bakabilirsiniz.

Giriş seviyesi DSLR bir fotoğraf makinesi için Nikon kalite seviyesini bir hayli yükseltmiş gibi görünüyor.

D5100'ün sadece gövdesi 800 USD civarına satılacak. D5100 + 18-55mm VR objektif için 900 USD civarında bir bedel ödenmesi gerekiyor.

Diğer üreticilerin bu hamleye ne gibi bir cevap vereceklerini yakında göreceğiz sanıyorum.

1 yorum:

  1. Ben almayı düşünüyorum.
    Umarım hayal kırıklığına uğramam.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...