8 Nisan 2011 Cuma

Blogger’da Engellenen Siteler İçin Geçici Çözüm

Malumunuz Blogger’daki kendi alanadı ile yayın yapan siteler Digiturk’ün girişimi ile ortaya çıkan hukuk faciası yüzünden artık erişilemez hale geldiler.
Binlerce küçük işletmeyi bir yana koyalım. Onlar bu yüzden para ve ziyaretçi kaybediyorlar.
Benim gibi kişisel günlük sahipleri de belki parasal bir kayba uğramıyor ama bu yapılan haksızlık umarım bir şekilde tazmin edilir.
Çözüme gelelim.
Öncelikle Tumblr.com adresine gidilir ve yeni bir blog adresi alınır.
Sonralıkla http://terrymhung.com/jtran/tumblr/import-blogger-to-tumblr.php adresine girilip, aşağıda görüldüğü üzere mevcut blogger yazıları güzelce tumblr’a aktarılır.

Daha sonra http://www.burcakcubukcu.com/2010/12/bloggerda-bulunan-alan-adl-siteme.html adresinde yayınlanan şekli ile alan adı kaydınızı tutan yere gidilir ve ip adresi olarak http://www.tumblr.com/docs/en/custom_domains adresinde anlatıldığı gibi 72.32.231.8 ip numarası girilir ve kaydedilir.

Böylece hukuki hata düzelene kadar yeni blog hosting adresinizde yazmaya devam edilebilir.
Tumblr benim tercihim ancak bu konuda aynı hizmeti veren pek çok alternatifiniz var. Tumblr Türkçe desteği vermiyor. O nedenle sıkıntı çekmemek için başka yerlere de bakabilirsiniz.

Güncelleme:
Blogger üzerinden servis almada kullanılabilcek olan 74.125.43.121 ip'si ortaya çıkınca tekrar blogger altyapısına döndüm. Gerçi Tumblr iyiydi ama alışkanlık işte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...