Ana içeriğe atla

Nikon D5100

Nikon D5100 sayısal SLR kamerasını duyuruldu. Nikon D5000'in ardılı bir cihaz. Full HD film çekebilmesi nedeniyle ilginç bir fotoğraf makinesi. Aslında pek çok televizyon dizisinin bile artık böyle fotoğraf makineleri ile çekilmekte olduğunu düşünürsek bu cihaza fotoğraf makinesi demek biraz haksızlık olsa gerek.



16.2 megapiksel CMOS sensörü var. 3-inch (yaklaşık 8 cm diagonal) her bir yöne dönebilen bir ekranı var.



En önemli özelliği film çekebilmesi. Aslında sanırım yakında televizyon kameramanları da bu tür cihazları kullanabilirler diye düşündüğümden kameraman bir arkadaşıma durumu danışınca, bana teknik olarak bir sorunu olmasa da kameramanların karizmatik görünümünü ortadan kaldıracağı için henüz bu cihazların tercih edilmediğini söyledi.

ISO 100 - 6400 aralığında çekim yapabilen bu makine sanırım güzel ve az gürültülü gece fotoğrafları çekebilecek. İki kare ard arda çekip birleştirerek daha güzel görünümlü gece görüntüleri de alabilen bir donanım özelliği de var.



Film kaydederken kullanılabilecek dışarıdan takılabilen stereo mikrofon isteğe bağlı olarak alınabiliyor.



Konum bilgisi için yine isteğe bağlı olarak dışarıdan bir GPS modülü takılabiliyor. Bu tür eklentilerin cihazın görünümünü bozduğu bir gerçek. Sanırım bir sonraki üründe GPS'i içeri alırlar (öyle yapsalar çok iyi olur).

Görüntü kalitesinin aşırı iyi olduğu söyleniyor, ancak sanırım bunu denemeden anlamak zor. O nedenle almayı aklınıza koyduysanız muhakkak deneyip görmenizi öneriyorum. Ya da en azından fikir vermesi için http://www.dpreview.com/previews/nikond5100/ adresinden örnek fotoğraflara bakabilirsiniz.

Giriş seviyesi DSLR bir fotoğraf makinesi için Nikon kalite seviyesini bir hayli yükseltmiş gibi görünüyor.

D5100'ün sadece gövdesi 800 USD civarına satılacak. D5100 + 18-55mm VR objektif için 900 USD civarında bir bedel ödenmesi gerekiyor.

Diğer üreticilerin bu hamleye ne gibi bir cevap vereceklerini yakında göreceğiz sanıyorum.

Yorumlar

  1. Ben almayı düşünüyorum.
    Umarım hayal kırıklığına uğramam.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley