16 Mart 2011 Çarşamba

Fil ve Kör Adamlar

Çıplak gerçek, orada öylece tüm açıklığı ile de dursa, siz gerekli donanıma sahip değilseniz olanı değil, kendi gerçekliğinizi algılarsınız.
Aynen eski Hint söylencelerinde olduğu gibi. Kör adamlar, nereden akıllarına geldiyse, bir filin çeşitli vücut parçalarına dokunarak onun neye benzediğini tanımlamaya çalışırlar.

Kimine göre fil yılan gibi bir canlıdır. Kimine göre her yeri kemik gibi sert, kusursuz ağacımsı bir şey.

Uzatmak istemiyorum. Gerçekleri görebilmek için öncelikle resmin hepsini şöyle biraz uzaklaşıp görmeye çalışmalıdır. Tabi gözleriniz açık, uyanık ve dikkatli de olmalısınız.


Belki de gerçekler bildiğiniz gibi değildir!

Üstelik, belki de karşınızda tüm yalınlığı ve çıplaklığı ile durmaktadır. Gerçeği arıyorsanız, uzun bir yolda yürüyor olabilirsiniz. Hiç bir zaman yolun sonuna ulaşamasanız da, yola çıkmış olmanız bile sizi farklı kılar.


En azından, sizi kör eden unsurlardan kurtulmaya çalışın.

Eğer bir konu ile ilgileniyorsanız, o konu hakkında araştırma yapın. Bildiğinizi sandığınız noktadan yola çıkıp bilmediklerinizi öğrendikçe, başlangıç noktanızın çok geride kaldığını görebilirsiniz. Aradığınız gerçek, belki de başlangıçta sandığınızdan çok daha farklıdır.

Aramazsanız, gerçeği bulamazsınız. Dokunma mesafesinde olsa bile, farkına varamayabilirsiniz.

Bunu özellikle çok bildiğinizi sandığınız konularda ateşli nutuklar atarken aklınıza getirin. O söyledikleriniz belki de sadece sizin algılama kapasitenizle varabildiğiniz kendi gerçeğinizdir.

Aramaktan vazgeçmeyin!
- o -

Orasını burasını mıncıklayan kör adamlara karşın, uslu durup, kimseye zarar vermeyen ve bu düşüncelerin kafamdan İnternete akmasına neden olan fil'e teşekkürlerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...