3 Aralık 2010 Cuma

Blogger'da Bulunan Alan Adlı Siteme Ulaşamama Sorunu ve Çözümü

Bundan iki gün kadar önce Blooger'da domaini (alanadı) olan sitelere bir sansür nedeniyle Türkiye içinden ulaşılamaz hale geldi.

Friendfeed'de durumu paylaşınca "kelimelerbenim" rumuzlu bir arkadaş bunun nasıl düzeltileceğini açıklayan şu feed'ine yolladı beni. Doğrusu bu konuları fazla bilmediğimden zorlanarak da olsa siteyi tekrar ulaşılabilir hale getirdim. Ancak benim gibi olanlar için aklıma çözümü yapılabilir şekilde paylaşmak geldi.

Öncelikle sitenizin yönetim paneline ulaşmanız gerekecek.

https://www.google.com/a/sitealanadınız.com

Kırmızı ile yazılan kısma kendi alan adınızı yazın. Kullanıcı adınız ve şifrenizle sisteme girin. "Alan Ayarları" kısmına tıklayın. Ardından "Etki alanı adlarına" tıklayın. Şekilde sırası ile numaralandırdım.


Açılan pencerede DNS konsoluna oturum açmak için şifrenizi göreceksiniz. Alttaki "DNS Konsoluna oturum açın" linkine tıklayın.

Benim alan adım Enom'dan alınma o nedenle oradan işlemi yapıyorum. Sizinki farklı bir yer ise, ilgili bölümünü bulmanız ve uygun ayarları yapmanız lazım. Host Records kısmında işlem yapacağız.

Edit tuşuna basın.

En önemli hizmetler web sayfaları ve web mail olduğundan ben sadece o hizmetlerin ayarlarını değiştirdim.

Tüm hizmetleri aynı şekilde değiştirip ulaşılır kılabilirsiniz.



Edit tuşuna basıp adres bölümünde "ghs.google.com" yazan yere "216.239.38.21" ip numarasını yazın --DİKKAT! bu yazı yazıldıktan bir süre sonra bu ip numarası da banlandı "74.125.43.121" engellenene kadar kullanabileceğiniz budur -- Record type kısmında bulunan "CNAME" kısmını da "A (Address)" olarak değiştirin. Save tuşuna basın. İşiniz bitti.

DNS kaydı güncelleneceğinden bir süre alabilir sitenizin açılması. Sorununuz böylece çözülmüş oldu.

8 yorum:

  1. Teşekürler hocam , ne zamandır siteme ulaşamıyordum, kendi düzelir diye bekledim çok kaliteli paylaşım olmuş teşekürler...

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler, bir magduriyet daha giderilmis oldu. Bir sonraki internet yasaginda gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  3. Benim google apps sayfamda gelişmiş dns ayarları kısmı yok

    YanıtlaSil
  4. insallah bu IP'de block'lanmaz :)
    tesekkurler..

    YanıtlaSil
  5. Çooook teşekkürler.

    Para verdim de sitem gitti diyordum. Konuyla ilgili arama yaparak sizin yazınıza ulaştım. 10 gündür sinir sinir bekliyordum. Şimdi sitem görüntüleniyor. Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. İşe yaraması benim de pek hoşuma gidiyor. Sevindim sitenizin yeniden Türkiye içinden erişilebilir olmasına :)

    YanıtlaSil
  7. Sayfanı bulmak zor oldu ama bir günlük araştırma ve oradan oraya giden linklerin arasında kaybolmalardan sonra sorun çözülünce rahatladım.
    Çok teşekkür ederim böyle bir paylaşımda bulunduğun için.

    YanıtlaSil
  8. DNS ayarlarınız nasıl? Kullandığınız makinede birincil DNS olarak 202.224.32.1 ve ikincil DNS olarak 202.224.32.2 kullanın.

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...