24 Mayıs 2010 Pazartesi

Pisa Kulesinde Pizza Yenir mi?

Tadım Pizza'yı Üniversite yıllarımdan beri bilir ve severek orada yemek yerim. Bu keyfimi eşimle ve çocuklarımla da paylaşıyoruz. Ailecek geçenlerde Tadım Pizza'ya bir ziyaret daha yaptık. Sevdiğimiz ortamda güzel bir yemek yedik. Çocuklara da birer balon verdiler. Evde az önce bu balonlardan biri gözüme ilişti ve fotoğrafını çektim.

Yıllardır gördükçe aklıma takılan, İtalya'nın meşhur yatık kulesinin resmi pizza yazısında "i" harfinin yerini almış. Malum kule, "Pisa Kulesi" olarak da bilindiğinden sanırım bu logo tasarlandığı sırada çağrışım yapmış. İşte biraz alakasız ama ses benzeşimi mi desem bilemiyorum, ne zaman görsem şaşırırım bu logoyu.

Hatta bir defasında o taraflara gittiğimde sırf "İtalik" düzende duran yazıyı adam etmek, kuleyi düzeltmek için elimden geleni yaptım ama çabalarımın pek bir faydası olmadı sanıyorum. Aşağıda bu çabamın kanıtı yer alıyor.




Şaşırdıklarım dizisi aldı başını gidiyor. Ben de ne kadar çok şeye şaşırdığıma şaşırıyorum ya neyse.

3 yorum:

  1. Müthiş bir güç.."Ben de niçin yıkılmıyor?" diye yıkılıp duruyordum..Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Harika, yorulursan bana haber ver. Umur

    YanıtlaSil
  3. Umur kardeş, sen gelene kadar yıkılır..En iyisi, elini değiştirsin..

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...