16 Mayıs 2010 Pazar

Nikon Coolpix P100





Nikon Coolpix P serisinden iyi bir makine çıkarttı. Nikon Coolpix P100. Aslında SLR makinelere benzese de bir SLR değil. Ancak kompakt sınıfında oldukça iyi bir cihaz olduğu ortada. 

26x yaklaştırma özelliği var. İyi fotoğraf çekiyor doğal olarak. Full HD (1080p) film çekebiliyor. Dolayısıyla aynı zamanda video kamera olarak da kullanılabilir. Film çekerken stereo ses kaydı da yapıyor. P100 Film çekerken optik zoom yapabiliyor (bazen zoom yaparken görüntüyü titretebiliyor).

Arka aydınlatmalı (düşük gürültülü) CMOS bir sensörü var. 10.3 Megapiksel. 3 inch'lik (7,5 cm civarı) ekranı yerinden çıkıp aşağı yukarı dönebiliyor. Vizörü var ancak elektronik. Arka arkaya fotoğraf da çekiyor (10 foto/saniye) üstelik oldukça hızlı yapıyor bunu. Spor etkinliklerinde çekim yapmayı kolaylaştıran bu özelliği ile çok işe yarayabilir gibi görünüyor.

Tek sorun Türkiye'de 1300 ile 1100 TL arasında satılan bu cihaz ABD'se 350 USD fiyatla satılıyor. Dolayısıyla alırken nereden alacağınızı iyi düşünmek gerekiyor. Sanırım bu yönüyle de "Şaşırdıklarım" etiketini de hakediyor.

Media Markt'te inceleme şansım oldu. Ben makineyi sevdim. Böyle bir makine almayı düşünenlere tavsiye ederim. En azından görüp inceleyin. 

Ek:
Bu makineyi yurt dışındaki bir arkadaşıma rica edip getirttim. Çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Gerçekten karanlık ortamlarda oldukça başarılı ve gürültüsüz fotoğraflar çekmek mümkün. İşte size bir kaç örnek fotoğraf, ben çektim.
Buyrun bu da HD modda çekilmiş bir film. Site yeniden işlediğinden görüntü kalitesi düşmüş!



Bu da Youtube videosu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...