28 Mart 2013 Perşembe

Kullandığım Android Programları


Ömer Şehap blogunda bir yazı yayınlayıp beni de Erol Dizdar ile birlikte "MİM"lemiş. Ben de "hakikaten ne kullanıyorum sıklıkla?" diye telefondaki uygulamaların görüntülerini yakaladım. Böylece hakikaten sık kullandıklarımı gözden kaçırmam diye düşünüyorum.

Başlayalım bakalım. Sadece sık kullandıklarımı yazacağım. Yoksa size de yazık, bana da ;)

Appy Geek günlük olarak teknolojik gelişmeleri izlemek için kullandığım programlardan biri. Arada yeni bir şey gelirse uyarıyor. Genellikle bayat haber oluyor ama arada bir, iki kuş tuttuğu da oluyor. Gelen haberleri direkt Twitter'da paylaşıyorum.

Box bulut servisinin uygulaması. Bir ara Android kullanıcılarına 50 GB alan vermişlerdi. Onunla idare ediyorum. Bedava olunca hızı biraz kısıtlı ama olsun.

Chrome web tarayıcı en çok kullandığım program doğal olarak. Facebook ve Twitter uygulamalarını indirmedim. Gerektiğinde onlara da Chrome üzerinden bağlanıyorum.

Foursquare hala neden kullanıyorum bilmiyorum ama lokasyon bazlı sosyal paylaşım zamazingosu hala yüklü işte.

Echolink Amatör telsizcilerin dünya üzerindeki binlerce röle istasyonuna, linkine ve kullanıcılarına ulaşabileceğiniz voip bas konuş uygulaması. Amatör telsizci lisansı olmadan kullanılamıyor!

Gmail en yoğun kullandığım uygulama. Doğrusunu isterseniz daha iyisi çıkana kadar mail hizmetinin kralı olan Gmail'in cepteki sürümü.

Instagram sık kullandığım bir fotoğraf çek, paylaş yazılımı. Dandik bir fotoğrafı uygun filtrelerden geçirip uygun hashtag'ler ile desteklediğinizde bir çok insanın bakıp, like tuşuna bastığı mastürbatif uygulama.

Google Keep, Google'ın oldukça geç çıkarttığı ama işlevsel olarak fena olmayan not alma programı. Evernote falan yüklememiştim bu iyi geldi o yüzden sanırım. Kullanıyorum, evet.

Message Me yeni bir haberleşme programı. Sesli mesaj gönderme özelliği full dubleks voip'e çevrilse sanki daha iyi olacak gibi geliyor. Bir de zamanın birinde mail yollayıp çoktan unutmuş olduğunuz bağlantılarınız programı yüklediklerinde listenizde çıkıyorlar ya acayip oluyor :))


Turkcell İşlemler, Turkcell'in internet hizmetindeki cimriliği nedeniyle son derece sınırlı olan İnternet paketimi (300 mb) kontrol etmek için kullandığım program.

SamyGo Remote, wifi üzerinden televizyonu kumanda ettiğim program. Uzaktan kumandası kaybolduğunda ya da çocuklar kumandaya el koyduklarında televizyon hakimiyetini yeniden kazanma mücadelemde yardımcım. Eşim söz konusu olduğunda işe yaramadığını da belirtmek isterim.

Viber işini oldukça iyi yapan bir voip programı. Bedava konuşma yanında, bedava mesajlaşma imkanı da veriyor. Ailecek severek kullanıyoruz. Ses kalitesi son derece iyi. Bir de görüntülü konuşma ekleseler tadından yenmeyecek.

Evet, sanırım sık ve severek kullandığım Android uygulamaları bu kadar.

MİM'leneceklere gelince:  Bahri Meriç Canlı ve Onur Değerli top sizlerde!

1 yorum:

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...