10 Aralık 2012 Pazartesi

Hakkımda -- Alışkanlıklarım ve Prensiplerim


Uzun süredir hiçbir blog yazarı bana "mim" yollamamıştı. Blog yazmak konusu giderek önemini yitiriyor derken birden bire ne olduysa yeniden önem kazanmaya başladı sanıyorum. Güzel, benim için sakıncası yok.

Mim olayına gelince. "Mim" bir günlük yazarının bir konuda yazdıktan sonra bunu tanıdıklarına da yollayarak aynı konuda yazmalarını istemesinden ibaret.

Konu başlığının asıl kaynağı ise yanılmıyorsan Simto Alev, çok yaşasın. Beni mimleyen ise Erol Dizdar onun da ömrü uzun olsun.

Evet gelelim konumuza.

Kendimden bahsetmeyi pek sevmediğimden daha da önemlisi kimseyi pek ilgilendirmediği için bu konuda fazla yazmadım.

Ekonomistim, aslında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunuyum. Üzerine aynı konuda Gazi Üniversitesinde master yaptım.

16 yıl kadar bir işveren sendikasında çalıştım. Bilişim sektöründe Beriltech, Telekom Sektöründe Vodafone çözüm ortağı bir firmada, inşaat sektöründe bir firmada çalıştım. Hayal İşim (Dream Job) bilişim veya telekom ancak İnsan Kaynakları konusunda da pek çok yenilik var kafamda. İlk fırsatta değerlendirmeyi düşünüyorum.

Gelelim kısa kısa Alışkanlık ve Prensiplere.

Bilmek istiyorum: Gerçek önemli benim için ne kadar zor kabul edilebilir olursa olsun gerçeği bilmek benim için her şeyden önemli. Söylencelere, bu böyledir deyip kanıtını ortaya koyamayanlara hep şüphe ile yaklaşırım. Bu nedenle her türlü ideolijiye mesafeli davranırım.

Saygı duyarım: İnançlara, ideolojilere ve fikirlere saygı duyar karşımdakilerden aynısını beklerim. Bu tabi ki tüm bunları kabul ettiğim anlamına gelmez.

Toleranslıyım: Çevremdeki insanlara ve fikirlere karşı tolerenslıyım ama toleransım (adı üzerinde) belli sınırlara sahiptir.

İyi olmaya çalışırım: İyi biri olmak için çaba harcarım ama iyilik ve kötülüğün aslında pek sıkı fıkı olduklarını da bilirim.

Hafızam Zayıftır: Berbat bir hafızam vardır.  Tanıştığım yeni birinin elini sıktığımda söylediği ismi, elini bırakır bırakmaz unuturum. Genetik bir şey, beni suçlamayın. Anneannem bir çocuğunun adını anmadan önce diğer 6'sınınkini sayardı. Baba tarafı da bu konuda fena sayılmayınca, kısa dönemli hafızam nanay olmuş. Uzun dönem hafızamda sorun yok neyse ki. Bir ton gereksiz şey bilirim. Kalan kısmı da işlemci gücü ile çözerim. Sanırım politikacı değil ama iyi bir uzman olabilirim.

Öğrenirim: Okurum, araştırırım, bunun ölene kadar süreceğini düşünüyorum. Öğrendiklerimi lazım olduğunda, hayatıma uyarladığımda çok işime yaradıklarını söyleyebilirim. Mesela olabilecek olaylar için kendimi üzmemeyi öğrendim en son.

Yazarım: Yazmak keyif veriyor. O nedenle yazarım. 1991 yılından beri çeşitli bilgisayar dergilerinde yazdım. Daha sonra yakın zamanda Biltek Haber ve Yenitan sitelerinde bilişim konusunda yazdım. Yazdığım tüm yayın organları kapandı ya da yayınını durdurdu :)). Ben de bu blog'da 2005 yılından beri yazıyorum. Daha önceleri Antrak Gazetesini kurup 6 yıl kadar editörlüğünü yaptım. Kendi web sitelerimi yaptım hepsi bir yerlerde duruyor hala.

Sanal Sosyalim: Yeni Medya yoğun olarak kullandığım bir mecra. Sanal olarak sosyalleşsem de Ankara'da olmak nedeniyle camianın çok içinde olamıyorum.

Amatör Telsizciyim: Gençliğimde elektronikle, sonra da Halk Bandı telsizle ilgilendim. Daha sonra sınavlarına girip A sınıfı uluslararası amatör telsizci oldum. Geçtiğimiz yüzyıldan kalma bir hobi olsa da hala zaman zaman depreşiyor. El telsizimi devamlı yanımda taşırım mesela. Çağrı işaretim TA2EE (Tango Alpha 2 Echo Echo)

Bilim Kurgu Severim: En sevdiğim tür bilim kurgudur. Genellikle bu tür dizi ve filmleri izleyip kitapları okumayı severim.

Sadece Belgesel İzlerim: Televizyona pek takılmam. Dizi filmlerin orijinal dilde olanlarını takip ederim. Biraz İngilizce biliyorum böylece unutmamış da oluyorum. En sevdiğim TV kanalları belgesel kanallarıdır. Uyuyamadığım gece olursa geçer karşısına belgesel izlerim. Yüzde yüz çalışıyor!

Laneti üzerimden atmak adına ben de bir iki tanıdığı mimleyeyim bari: Onur Değerli, Bahri Canlı, Ömer Şehap sizleri mimledim. Selamlar.

2 yorum:

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...