8 Aralık 2011 Perşembe

Bedava Kişisel Gelişim Önerileri

Kendinizi Geliştirin! Kendimi nasıl geliştirebilirim diye sormak bile iyi bir başlangıçtır. Tabi kendinizi ne yönde geliştireceğinizi seçmeniz de önemli. Hedefinizi belirleyin. Hedef belirlerken toplumsal etik kurallarının dışına çıkmayın. Yani mümkünse kendiniz ve çevreniz için iyi bir hedefiniz olsun. 
Bu yazıyı Youtube'da izleyebilirsiniz.
Sorgulayın. Her okuduğunuza, duyduğunuza ve söylenene inanmadan önce kendiniz araştırın, sorgulayın. "Neden varım?" sorusu ile işe başlayabilirsiniz. Bilinen ve kanıksanmış cevapların ötesinde bir takım sonuçlara ulaşabiliyorsanız yaratıcılık konusunda iyi olduğunuzu düşünebilirsiniz.
Kendinizi Tanıyın! O kadar eski bir felsefedir ki bu şaşarsınız. Ancak kendini tanımak, bilmek, eksikleri tamamlayıp daha iyiye ulaşmak için güzel bir metot olarak kabul edilebilir.
Benliğinizi Yüceltin!, kendinizi sürekli geliştirin, bol bol okuyun, araştırın, eğitim görün, merak edin, gezin, bilgi edinin, çalışın, paylaşın. Kendinizi, çevrenizdekileri tanıyın sevin. Sevginizi gösterin. Paylaşarak çoğalan ender kavramlardan biridir sevgi, aynen nefret gibi. Kötü duygularınızdan arınmaya çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...