9 Ocak 2007 Salı

Mvix Kablosuz HD Medya Merkezi

Thinkgeek favori web uğraklarımdandır. Bu gün, ne var ne yokmuş diye bir bakayım dedim.
Yandaki cihaza rastladım. Bu antenli kutucuk pek becerikli. Her türlü multimedya dosyasını (HD dahil) televizyon ya da plazma-LCD ekranlardan izlemenize, MP3, WMA, AAC, OGG, PCM, AC3, DTS müziğinizi müzik setinizde çalmanıza imkan sağlıyor. Fiyatı biraz tuzlu, 300 Amerikan Doları. Ayrıca içerisine isteğinize göre bir 3,5'lik Hard Disk takmanız gerekiyor.
Kendi işlemcisi ve gömülü Linux türevi işletim sistemi mevcut. Yani aslında bu kutucuk içi dolu bilgisayarcık.
Güzel ve işlevsel özellikleri arasında kablosuz olarak ağınıza bağlanabilmesi var. Bu da kablo salatası olmadan bilgisayarınızdaki içeriği salonunuzun konforunda izleyebilmeniz anlamına geliyor.
Sanırım bu tür kullanışlı cihazlar önümüzdeki yıllarda kolayca bulunup ucuza alınabilecek hale gelir. Şimdilik "neymiş" diye merak edip incelemek isterseniz ThingGeek'den ulaşabilirsiniz.
Marifetleri arasında müzik eşliğinde fotoğraf gösterisi yapmak da var. Misafirliğe gelenleri sıkıntıdan patlatabilecek bu özelliğini de göz önünde bulundurmakta fayda var.
Her türlü giriş çıkışı mevcut. Svideo, Kompozit Video, DVI, Koaksiyel-Optik 5.1 ses, Stereo ses çıkışları, USB, Ethernet hemen sayabileceklerim.
Ayrıca, "bu aleti yapan, nasıl bir firmadır" derseniz, ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Hmmmmm.. İyimiş.. Bunun kablosuz olanının fiyatını duysan, emniyet kemerini sıkılardın :) Yine de detaylı incelemek lazım.. Yahu şu blog alemine bende aksam mı acaba??

    ta2ccs

    YanıtlaSil
  2. İyi de bu kablosuz zaten Şahin :))

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...