18 Ocak 2007 Perşembe

LG'den Prada Phone

Apple yeni iPhone'u ile teknoloji dünyasını ve ve telefon-müzik meraklılarını heyecanlandırırken LG yeni ürünü ile iyi bir rakip olacakmış gibi görünüyor. Cihazlar Yahoo web sitesinin haberine göre benzer özelliklere sahipler. Görünüş diyecek olursanız şık siyah bir gövde elinizin altında. Biraz (önemsiz miktarda) daha büyük bir cihaz.
Aslında bu üreticilerin yeni tasarım eğiliminin ne olabileceği hakkında biraz bilgi veriyor. Pek yakında dünya piyasalarını iPhone kılıklı pek çok telefon-müzik çalar kaplayabilir. Bu, fiyatların düşmesi ve kullanıcılara daha ucuz fiyatla daha iyi ürünlerin ulaşması anlamına da gelebilir. Biraz özelliklerinden bahsedeyim isterseniz bu şık cihazın. Aslında tam olarak resmi bir bilgi yok ama ilgili web sitelerinden toplayabildiğim bilgiler bunlar! Öncelikle ünlü bir İtalyan moda tasarımcısının (PRADA) imzası var cihazda. Üzerinde 8 GB hafıza bulunuyor ve ek kartlarla artırılabiliyor. Geniş ekranından dokunmatik olarak programlara ve telefona erişim mümkün. Müzik dinlemek ve film, klip vs. görüntüleri izlemek mümkün.
iPhone'un kablosuz ağlara erişebilmesi sayesinde Internette hızlı sörf yapmak mümkün (burada insan "ah bir de Skype yüklü olsaydı ya içine" diyor). LG'nin bu modelinde bu özellikler kuşkusuz olacaktır. Eğer bu özellikler ile gelmiyorsa piyasada yerini sağlama alması mümkün değil. Tüm bu tür telefonlarda olduğu gibi LG de yeni çikolatasına 2 megapiksellik bir kamera eklemiş. Mucize bekleyenlerin hayallerini kırmak için kötü, ama cebimde devamlı taşırım lazım olur diyenler için işe yarar bir özellik.
Kalınlığı 12 milimetre olan bu cihaz iPhone'dan sadece 0,4 milimetre daha kalınmış. Güney Kore'li üreticisinin en kısa sürede piyasaya sunacağı bu şık alet ülkemize gelirse satış başarısı olup olmayacağını hep birlikte görürüz sanırım. İlk olarak 2007 başlarında İtalya'dan başlayarak Avrupa'da dağıtımının yapılacağı LG web sitesinde yayınlanmış.

1 yorum:

  1. İki telefonun birbirine bu kadar benzemesi ilginç geldi. Şöyle bir Google'da aratınca sanki genel görüş Apple'ın LG Prada'nın tasarımından biraz etkilenmiş olduğu yönünde.

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...