17 Ekim 2012 Çarşamba

Electroworld Müşteri Memnuniyeti (Acer Aspire 5560 MS2319 arızası)

Geçtiğimiz Ağustos ayında (30.08.2012) kampanyasını görünce Ankara'da 365 alışveriş merkezinden Electroworld mağazasından bir Acer Aspire 5560 Serisi MS2319 modeli dizüstü bilgisayar aldım.

Aynı mağazadan daha önce işyeri için de 4-5 dizüstü almıştım pek bir sorun yaşamadık. Hatta bu satırları yazdığım Samsung RV511 modeli dizüstünü de oradan almıştım.

Acer işin doğrusu 1000 TL fiyatla alınabilecek 4 çekirdekli DDR3 ramli fişek gibi bir aletti. Özellikle de fazla ısınmıyor olması alış nedenlerinin önünde geliyordu. 45 gün geçmeden bilgisayar bir anda açılmaz hale geldi. Boot etmemek değil, elektrik geliyor ancak ana kartın çalıştığına dair hiç bir belirti yok.

Topladım mağazaya götürdüm cihazı. Müşteri hizmetlerindeki hanım beni teknik servise yönlendirdi. Teknik servisteki arkadaş inceledi, çalıştırmaya uğraştı, dikkatle vidaları açılmış mı diye kontrol etti. Kasada deformasyon var mı diye baktı. Neyse ki elimi bile sürmemiştim ;) Sonuçta "servise göndereceğiz" dedi. Beni tekrar Müşteri Hizmetlerindeki hanıma yönlendirdi.

Hanımefendi cihazı ince ince gözden geçirdi. İki vuruk tespit etti üzerinde. Bir de kullanımdan dolayı kılcal çizikler. Ben zar zor gördüm bir şeyler ama artık kalıp hatası mıdır, yoksa gerçekten vuruk mudur, emin olamadım. Tavırları pek hoş olmasa da, hanım kız (!) bayağı bir debelenip formu hazırladı imzamı ve diz üstü bilgisayarı teslim aldı.

Sonuç itibarıyla şu anda evde adam gibi bir bilgisayar yok. Bakalım servis ne yapacak? Umarım tamamen değiştirirler de bir daha aynı alet gelip, gelip gitmez servise.

Haa aklımdayken bir daha 365'deki Electroworld mağazasından çöp almamaya karar verdim. "Neden?" derseniz, müşteriye nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Ben onların bu dünyada insan formunda bulundukları süreden daha uzun  zamandır elektronik ve bilgisayarla uğraşıyorum, neyi bozduysam üzerime aldım ama ben bir şey yapmadan bozulan cihaz yüzünden de suçlu muamalesi görmek hoş değil, daha kibar olabilirlerdi ki o hallerine bile ağzımı açıp bir şey demedim.

Kendileri bilirler.

2 yorum:

  1. Merhabalar, memnuniyetsizliğinizi kendi facebook alanımda paylaştım. Bu tip keyfi memnuniyetsizlikleri paylaşmalıyız ki bu tip uygunsuzlukları bir daha yaşamayalım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Personel eğitimi çok önemli. Ancak adamları da suçlamıyorum. Az paraya eğitim verseler ne olacak iki gün sonra eleman daha çok veren yere geçip kaybolacak. Benimki tam bir memnuniyetsizlik değil. Sadece azıcık canımı sıktılar.

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...