16 Mart 2010 Salı

3G Radyo Yayını Neden Olmasın?

Sabah arabayı kullanırken aklıma geldi. "Daha kaliteli ve net, üstelik bir de istediğimiz müziği ya da radyo istasyonunu 3G üzerinden aracın radyosundan dinleyebilsek ne güzel olurdu" diye.

Mobil operatörler her nedense 3G üzerinden TV yayını konusunda gösterdikleri öncülüğü radyo yayınına vermediler. Oysa 3G üzerinden dinlemeyi istediğimiz türde radyo istasyonlarına erişebilsek, daha da iyisi tamamen kendi istediğimiz müzikleri dinlesek kendi listelerimizi oluşturup arkadaşlarımızla paylaşabilsek ne güzel olurdu.

Hatta sadece cep telefonlarından değil 3G kullanabilen tüm mobil cihazlardan (iPAd bile olur), arabamızın radyosundan bunu yapabilsek fena mı olur?

Makul bir ücret karşılığı her yerde istediğimiz müziği dinleyebilmek düşüncesi kulağa hoş geliyor. İşte size bir katma değerli hizmet örneği daha.

3 yorum:

  1. Selam Burak,

    Aslında 3G üzerinden radyo yayını zaten var. iPhone kullanıyorsan App Store'de nerdeyse tüm ulusal kanalların uygulamalarını bulabilir ve ister 3G, ister EDGE istersen de Wi-Fi üzerinden dinleyebilirsin. Hem de ücretsiz. Bir tek güzel bir data paketinin olması lazım.

    Operatörlerin katma değerli servisi olabilmesi için abonelerin bu tip servislere para ödebiliyor olması lazım. Normalde ücretsiz verilen yayınları, operatörler farklı kanaldan da olsa ücretli yapmaya çalışınca millet tepki gösteriyor. Bir de operatörlerin radyo kanallarına da para vermesi gerekiyor.

    Peki sen ayda ne kadar ödemeye razı olurdun böyle bir servise?

    YanıtlaSil
  2. Burçak,

    3G Radyo veya bedava olan HD Radyo yayına başlasa hem beleş hem de net olacak değil mi? Mesela New York köyümüzde HD Radyo cam gibi ama o kadar az bilen var ki.
    ANTRAK Gazetesindeki yazımı tavsiye ederim: HD RADYO

    Ama önce siteye kaydolmak gerekiyor:
    http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=1413&Itemid=90

    YanıtlaSil
  3. Mustafa Tan, Servis bedava olsa pek bir güzel olur.

    Tunç, ilgin için teşekkürler. Yazını okudum.

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...