25 Haziran 2009 Perşembe

Yeni Android'li Telefon, HTC Hero

Akıllı telefon üreticisi HTC 3. Android Telefonunu duyurdu. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü duyurulan dokunmatik ekranlı tasarımı yenilenmiş kullanıcı arayüzlü telefon Google tarafından geliştirilmiş olan Android işletim sistemi yüklü geliyor. 3.2 inch (yaklaşık 8 cm diagonal) dokunmatik ekranlı telefon, GPS (küresel yer belirleme sistemi) dolayısıyla sayısal pusula, 5 Megapiksel fotoğraf makinesi, MicroSD hafıza desteği ile gelen akıllı telefonun en önemli özelliği, parmak izi tutmayan ekran kaplaması. Bu yeni akıllı telefonun adı ise HTC Hero (Kahraman) olarak açıklandı. HTC Hero Flash desteği olan ilk Android işletim sistemli telefon olacak. Bu yeni akıllı telefonda özellikle video paylaşım sitelerine erişim, banka işlemleri yapmak gibi önemli ihtiyaçlar sorun olmayacak gibi görünüyor. HTC Hero ile kullanıcı deneyimini daha da keyifli hale getirecek widget'ler ekleme imkanı da olacak. Twitter beslemeleri, havadurumu bilgisi, takvim, anlık ileti ve e-posta iletilerinden bilgilendirme gibi ekler ilk anda dile getirilenlerden. HTC "scenes" ismiyle kullanıcıların istedikleri türde farklı profiller yaratmalarına imkan tanıyacak sistemi de akıllı telefona eklenmiş. HTC Hero ile Facebook, Flickr gibi servislere de ulaşmak ve resim, film ve dosya göndermek mümkün olacak. iPhone ve Palm Pre'de olduğu gibi evrensel arama (aynı anda elektronik postalar, kişiler ve diğer bilgiler) özelliği HTC Hero'ya eklenmiş. Avrupa'da Temmuz, Asya'da yaz aylarının sonuna doğru piyasada olacak akıllı telefon Kuzey Amerika'da yıl sonuna doğru satışa sunulacak. Bir diğer ilginç özellik ise telefonun alt kısmının öne doğru açılı olması. Kullanıcıların bu "kaykay arkası" gibi çıkıntıya ne tepki verecekleri şimdilik bir soru işareti olarak duruyor. Tabi en önemlisi yeni çıkan geliştirilmiş iPhone 3 GS, 1 milyondan fazla satış rakamına anında ulaşınca, HTC Hero'nun dünya çapında büyük bir rakiple de başetmesi gerekecek. Ama adı gibi iddialı bir "kahraman" olursa belki de satış konusunda da başarılı olabilir. HTC Hero'nun fiyatı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak İngiltere'de belirli ödeme planları ile Orange tarafından telefonun dileyen abonelerine verileceği açıklandı.

2 yorum:

  1. İyi bir referans..Senden faydalanmayan ölmesin... ki fayda görsün..Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Adamlar yapıyor bize tanıtmak kalıyor. Bir ara Aselsan yapardı, Cep telefonlarının ilk zamanlarında, el birliğiyle bitirdiler birileri. Böyle yeni "Yerli Malı" telefonları tanıtmak isterdi gönül. Ancak gel gör ki klasik ayak oyunları "Devrim Arabaları"nda olduğu gibi cep telefonu üretiminde de ülkemizi safdışı etti.

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...