4 Ocak 2007 Perşembe

YouTube Arada Güzel Filmlerin de Bulunduğu Site

Youtube'u nasıl bilirsiniz? Komik olmaya çalışan Çin'li kafadar öğrencilerin playback yaptıkları filmlerinin milyonlarca kişi tarafından izlendiği yer olarak mı, yoksa arada sırada da olsa şöyle dişe dokunur bir iki filmi izleyebileceğiniz bir yer olarak mı? Bence Youtube'un başarısının altında yatan en büyük unsur kullanıcılar tarafından şekillendirilebilmesi. Bir yerde, nereye çekersen o tarafa gider gibi görünse de aslında ne istiyorsanız onu bulabileceğiniz bir yer olmasıyla cazibe merkezi haline geliyor. Bir de Türkçe olsa kimse tutamayacak. Google aldıktan sonra yerelleştirilir belki de, kim bilir? Bakın ararken ne buldum. Atatürk ile ilgili pek çok film, sunu. Aşağıya birini yerleştiriyorum. Aşağıya bir başka film (daha çok sunu) aldım ama bunu almamın asıl nedeni zamanında uğraşıp amatörce renklendirip web sitemde yayınladığım bir Atatürk fotoğrafının filme kapak olararak kullanılmış olması.

2 yorum:

  1. Youtube video paylaşımı gibi oldukça sorunlu bir konuya, son derece başarılı bir çözüm getirerek bence internetin şeklini değiştiren devrimci bir servis. Web 2.0, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, yoğun ilgi ve kullanıcı bağlılığı gibi önemli konuların yanı sıra bence webe yeni bir reklam ortamı da kazandırarak önemli bir gelişme yarattı. Google'ın Youtube için bu kadar büyük bir bütçe ayırması bu yüzden bana çok şaşırtıcı gelmemişti.
    Türkçe hizmet vermeye başlar mı bilemem ama (google blogspot, analytics, alerts gibi hizmetlerinde buna başlamadı) Türkçe video hizmeti veren izlesene.com, pikniktube, trtube gibi servisler mevcut. Bunlardan izlesene.com'u ben ciddi ve başarılı buluyorum açıkcası.

    YanıtlaSil
  2. Ben de YouTube hizmetinin aynısını veren video servislerini fırsatçı buluyorum. Mesela YouTube yerelleştirilmiş olsa bu tür klon servisler hit alabilir mi? Aman canım neyse zenginin web hizmeti züğürdün blogunu yorarmış...

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...