20 Haziran 2011 Pazartesi

Mümkünlü'de Her Şey Mümkün mü?

TTNET Habersiz Statik IP'mi Değiştirdi!


Geçtiğimiz hafta başımdan garip bir olay geçti. 


ADSL bağlantım gece yarısında kesildi. Üşenmedim, TTNet desteği aradım. Gece, gece gerçekleştirdiğim 3 görüşme sonunda: Öncelikle operatörün yönlendirmesi ile az önce çalışan ve dokunmadığım modemin kullanıcı ve şifre ayarlarını baştan girdim. Olay çözülmeyince, arıza kaydı verdim ve gidip yattım. 


Ertesi gün, cep telefonumdan bir görevli aradı. Sistemde bir değişiklik yapılmıştı. Statik IP kullanıyorum. Bana haber vermeden, "IP'mi değiştirdiklerini bunu onaylayıp onaylamadığımı" sordu. Bir an bile düşünmeden "onaylıyorum" dedim. Ardından evdeki ADSL yeniden çalışmaya başladı. İşin doğrusu 2007 yılından beri, bir işime yaramayan bu "statik IP'yi iptal edeyim, hem her ay boşa bu hizmet için para ödemeyeyim" dedim. Ne yazık ki bunu online ya da telefonla gerçekleştirmek mümkün olamadı. Bir TTNet bayisine gidip sordum, o da illa abone merkezine gitmelisiniz diye dayattı. Asıl söyleyeceğim, bu durumun bana özel olmadığı. Altyapısında iyileştirmeler yapan TTNet aynı uygulamayı tanıdığım başkalarına da yapmış. 


Cumartesi akşamı gittiğim Amatör Telsiz Derneği (ANTRAK) Lokalimizde, bu uygulama yüzünden 5 gündür ADSL kullanamaz vaziyette olan Göktay abiden haberdar olunca aslında ne kadar şanslı olduğumu da anlamış oldum.

Sonuç: TTNet statik - dinamik IP geçişini kolaylaştırmalı. Yaptıkları değişikliklerden öncelikle abonelerini haberdar etmeli. Statik ip kullanan belli ki bunu adresi değişmesin diye almış. Bunu sormadan değiştirmek doğru değil! Telefonla destek verenler ekranlarında abone ile ilgili olarak yapılan değişiklikler hakkında bir uyarı görüp, müşteriyi öyle yönlendirmeliler, anladığım kadarıyla bana ve arkadaşlarıma bu hizmeti veren operatörlerin TTNet altyapı değişikliklerinden haberleri yokmuş.

Teknolojiyi kullanırken onun nimetlerini de külfetlerini de iyi değerlendirmek çok önemli. Küçük ayrıntılara dikkat ederek büyük kazanımlar elde etmek ise o kadar da zor değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...