25 Haziran 2011 Cumartesi

LG E2381 Led Monitör İncelemesi

Sizler için LG E2381 led monitörü incelemeye çalışacağım.

LG, Monitörü öncelikle kutusundan çıkartalım.
Kutu oldukça büyük ancak son derece hafif. Kalınlığın sebebi bağlantıları üzerinde bulundurması nedeniyle ayrılmayan ayak kısmı.


Kutu açılıyor. Ancak görünürde pek bir şey yok hala. Doğru tarafından açmış olmama kendim de şaşırıyorum o ayrı tabi.


Yemek masasına yerleştiriyoruz. Peçesi hala örtülü kızımızın. Kullanma kılavuzunu içeren CD çevreci yaklaşımı gösteren ilk ipucunu veriyor bu arada.


Kutudan çıkanlar. Adaptör, bağlantı kabloları. VGA kablosu da var ama onu kutudan 1 saat kadar sonra oğlum bulduğundan burada görünmüyor. Bir de HDMI kablosu olsaymış çok güzel olurmuş aslında, hatta bir küçük aktif hoparlör seti de fena olmazmış yanında.

Arkadan son derece seksi duruyor. Kablo, giriş falan görünmüyor ortada. Bunun bir kötü yanı var, duvara monte etmek için uygun değil bu monitör.


İşte normalde ortalıkta görünmeyen bağlantılarımız buradalar. Soldan saya sayıyorum. Besleme (adaptör) girişi, Kulaklık çıkışı, D-Sub, DVI-D, HDMI.


Gerçekten çok ama çok ince.


Son derece şık bir ayağı var. Dokunmatik düğmeler pek keyifli.
O yukarıda gördüğünüz noktalar da tasarım için konmuş şıklıklar gibi görünseler de aslında kumanda düğmeleri. Tabi ki dokunmatikler.

İşte soldan ya da sağdan ilk düğmeye tıklayınca düğmelerin açıklamaları çıkıveriyor ortaya. Akıllıca!

Enerji koruma menüsü işe yarıyor!

Görüntü netleştirme menüsü güzel. Siyah konturları belirginleştiriyor. sanki film falan izlerken daha çok işe yarar gibi geliyor bana.




İşletim sisteminden ilk görüntüyü alıyoruz. Çalışma alanı oldukça genişledi. Yan yana iki pencere son derece kolay olacak gibi görünüyor.

Buyurun iki pencere yanyana.



Britney Spears'ın video klibinden bir görüntü. Bu kırmızı gözlüyü bir yerden çıkartacağım ama... Tamam buldum retinadan flaş yansımış olmalı :)))) 1080 çözünürlüklü videolarda sınıfı geçti, bakalım 720 nasıl?


Hiç fena değil ne dersiniz?

Öne 5 derecelik bir açı yapabiliyor, geriye ise 15 derece. Benim hoşuma gitti bu son derece kullanışlı

HDMI üzerinden fotoğraf makinesine bağlayıp görüntü alma deneyimi de başarılı. Fotoğrafı çekerken becerememişim flaş kutunun üzerine patlamış o ayrı tabi :)))

Full HD film gösterimi başarılı. HDMI üzerinden gelen sesi de duyabilseydik pek güzel olacaktı ya neyse artık. Bu filmi çekerken bana yardımcı olan kızım ve oğluma da teşekkürler.

Sonuç:

23 inç boyutu oldukça büyük. Ama masada güzel duruyor doğrusu. Bir zamanlar bu boyutlarda televizyonlar vardı ve salonu bayağı doldururlardı diye hatırlayınca garip oluyor insan. İnce çerçevesi son derece şık. Parlak değil hoş bir dokusu var.

Yüksek çözünürlükte medya oynatıcı, bluray uydu alıcı, kablo set-üstü kutuları gibi kaynaklara HDMI ara birimi ile bağlanabiliyor. Her Türlü bilgisayara bağlanması da son derece kolay.

Çalışırken, düşük, tiz bir ses çıkartıyor. Kulağı hassas ve bu tür seslere takanlar için problem olabilir. Benim için hiç bir önemi yok.

Menüler pek çok dili destekliyor ancak içlerinde Türkçe yok. Sanırım ilk üretim hattından çıkan seri olduğundan böyle. Herhalde, daha sonraki sürümlerinde bu destek de ülkemiz tüketicisine bu derece önem veren LG tarafından sağlanacaktır.

Güzel bir monitör. "83 cm ekranlı bir tv alıp monitör niyetine kullanayım" demiyor ama büyükçe iyi bir monitör arıyorsanız bunu alabilirsiniz.

"Hayat Size de Güzel" olsun...

LG E2381 LED Monitorün Öne Çıkan Özellikleri:
Aşırı İnce
Yüksek çözünürlük
LED Arka Aydınlatma
Çok Yüksek Kontrast Oranı (10,000,000:1)
EZ Kablolama (tüm bağlantılar altta ayağın arka kısmında)
Enerji Tasarruflu

LG E2381VR LED Monitor Özellikleri:
Ekran Boyutu: 23″ inch (58 cm)
Çözünürlük: 1920 x 1080 piksel (Full HD)
Parlaklık(cd/m2): 250
Kontrast Oranı: 10000000:1
Cevap Süresi (ms): 5
Görüş Açısı: 170 /160 (CR≥10)
Renk derinliği (renk sayısı): 16.7M
Yüzey: Parlamayan Kaplama, 3H
Bağlantılar: D-Sub, DVI-D, HDMI, Kulaklık Çıkışı
Plug & Play: DDC2B
Ölçüleri: 549 x 159 x 409 mm
Ağırlık: 3.1 Kg
Yatay Frekans 30 kHz – 83 kHz (Otomatik)
Dikey Frekans 56 - 75 Hz (Otomatik)
Güç Tüketimi 26 watt


------------------------------------------------------------
Bu inceleme imkanını sağlayan LG'ye teşekkürler.
Aynı zamanda başarılı kampanyaları nedeniyle Zarakol A.Ş.'ye de teşekkür ederim.

9 yorum:

  1. İnceleme için teşekkürler almayı düşündüğüm bi monitör acaba PS3 perfonmansı nasıldır şimdilik tek kafamı kurcalayan bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PS3 ile denemedim. Ancak bir sorun yaşanacağını sanmam.

      Sil
    2. peki hocam bunun bi üstü olucak sanırım E2391 VR modeli ne zaman satışa sunulur ülkemizde acaba bi bilginiz varmıdır? eğer yakın zamanda satışa sunulursa onu bekleyim diyorum yada beklemeye gerek varmı bu yeterince işimi görürmü?

      Sil
  2. Bunu inceleyeli 1 yıldan fazla olmuş. Ancak baktım piyasada hala bulunuyor. Yeni modeli çıktıysa LG Türkiye getirir mi bilmiyorum. Alet sorunsuz çalışmaya devam ediyor ama dediğim gibi PS3 ile deneme şansım olmadı. Bu monitörün aktif hoparlör bağlanacak jack'ı var ama kendi hoparlörleri yok. HDMI çıkışı bulunuyor.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler ilginize saolun !!

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler ilginize saolun !!

    YanıtlaSil
  5. ben bu monitoru aldım. hdmi ile bağladım ama hes fonksiyonu çalışlmıyor. kulaklıktanda ses gelmedi. linux kullanıyorum. siz test ederken ses duyabilmişmiydiniz.

    YanıtlaSil
  6. ben bu monitoru aldım ama ses fonksiyonu sanırım çalışmıyor. test syaparken hdmi dan gelen sesi duydunuz mu? linux kullanıyorum. onla bir ilgisi varmı dır acaba.

    YanıtlaSil
  7. Denememiştim ama çalışması lazım normal şartlarda.

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...