Ana içeriğe atla

35 $'a Bilgisayar Olur mu?

Apple'ın iPad ile yaptığı çıkış nedeniyle bir anda dikkatler tablet bilgisayarlara yeniden yöneldi. Milyonları geçen satışlar, üreticilerin iştahlarını kabartmış olacak ki bir süredir neredeyse her hafta yeni tablet PC'ler satılmaya başlanıyor. Henüz ülkemize gelmemiş olsalar da pıtrak gibi çıkıveren bu tablet pc'ler, bir süre sonra makul fiyatlarla tablet pc kullanabileceğimizin bir belirtisi.

Çinli üreticilerin 100 dolar gibi bedellerle sattıkları bu bilgisayarlar genellikle Android işletim sistemli. Ancak işletim sistemlerinin göreli olarak eski olması bir dezavantaj. Android 1,6 veya 1,7 ile pazarlanan bu cihazlar ile işletim sisteminin yeni geliştirilmiş versiyonunun yeterli hızda çalışamaması gibi bir sorun yaşanabilir. Gene de fiyatları ile kolay ulaşılabilir gibi duruyorlar.

iPad'lar iyi, güzel de, 400-500 USD civarında olan fiyatları ile gelişmekte olan ekonomilerde kolayca alınıp kullanılabilir değiller. Migros tarafından geçtiğimiz haftalarda ülkemize getirilen 3G'li iPad'ların da 2500 TL civarında satıldığı düşünülürse bizim ülkemizde de kolay kolay alınıp kullanılamayacak olduğu aşikar.

Hindistan'dan, 35 USD fiyatla satılacağı bildirilen tablet bilgisayar hızla geliştiriliyormuş diye haber alınca biraz heyecanlanmadım dersem yalan olur.

Hintliler bu tür sansasyonel haberlerle daha geçtiğimiz yıl bilişim meraklılarının ilgisini çekmeyi başarmışlar (10 dolarlık bilgisayar) ancak daha sonra haberler boş çıkmıştı. Ancak bu sefer Hindistan İnsan Kaynakları Geliştirilmesinden sorumlu bakanı Shri Kapil Sibal açıklama yaptığından inandırıcılığı fazla bir haber gibi duruyor.


Tablet PC'nin büyük ihtimalle 2 GB depo alanı, kablosuz ve kablolu ağlara bağlanabilirliği, kamerası, 7 inchlik dokunmatik bir ekranı, ARM ailesinden bir işlemcisi ve Android İşletim Sistemi (Google tarafından taşınabilir bilgisarlar ve akıllı telefonlar için geliştirilen Linux bazlı işletim sistemi) olacak. Online flash videoları gösterebilecek olan cihazın Java desteği de bulunacak.

Tanıtımlar sırasında gösterilen iki farklı prototipe bakılırsa ortada henüz kesin çizgilerle belirlenmiş bir ürün yok. Doğrusunu isterseniz benzeri özelliklere sahip tablet bilgisayarlar halihazırda Çin'de üretilip 100 USD civarı bedelle satılıyor. Bakalım Hindistan bu cihazları 10-20 USD maliyetle üretip 35 USD bedelle satabilecek mi?


Umarım bu defa Uzakdoğudan gelen bu güzel haber boş çıkmaz!

Bu fiyatla alıp, ilköğretim öğrencilerine dağıtılan kitapları içerisine yükleyip çocuklara versek, yapılacak olan tasarrufu ve kesilmekten kurtulacak ağaçları bir düşünün!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

İnternet Sitelerindeki Hesaplarımı Nasıl Silerim?

Yeni medya, alışveriş, müzik siteleri genellikle sizi tanımak isterler. Sitelerden yararlanmak, kimi zaman alışveriş yapabilmek için, pek çok kişisel bilginizi içeren veriyi girip, üye olmak iyi de, ya bir gün gelir de bu tür üyeliklerinizi silmek isterseniz ne ile karşılaşacağınızı biliyor musunuz? Blog girdisini  bu linkten  dinleyebilirsiniz . Merhaba, İnternet kullanıcıları neredeyse artık her türlü siteye üye olarak girmek zorunda. Verilen hizmet paralı ya da bedava olsun, siteler sizi üye olup, içeriklerinden öyle yararlanmaya zorluyorlar. Gazete siteleri bile sizi üye olmaya teşvik ediyorlar. Üye sayısı ve üyelerin neler yaptığını izlemek, bir hizmeti geliştirebilmek için işini bilenlere önemli veriler sağlar. Örneğin bir alışveriş sitesi, incelediğiniz ya da satın aldığınız ürünlere benzer ürünleri size önerebilir. Bunun için sizin siteye üye olmanız en kolay yollardan biridir. Kullanıcının yaptıklarını izlemek böylece kolaylaşır. Sosyal ağ siteleri de üye olmadan bi