25 Haziran 2011 Cumartesi

LG E2381 Led Monitör İncelemesi

Sizler için LG E2381 led monitörü incelemeye çalışacağım.

LG, Monitörü öncelikle kutusundan çıkartalım.
Kutu oldukça büyük ancak son derece hafif. Kalınlığın sebebi bağlantıları üzerinde bulundurması nedeniyle ayrılmayan ayak kısmı.


Kutu açılıyor. Ancak görünürde pek bir şey yok hala. Doğru tarafından açmış olmama kendim de şaşırıyorum o ayrı tabi.


Yemek masasına yerleştiriyoruz. Peçesi hala örtülü kızımızın. Kullanma kılavuzunu içeren CD çevreci yaklaşımı gösteren ilk ipucunu veriyor bu arada.


Kutudan çıkanlar. Adaptör, bağlantı kabloları. VGA kablosu da var ama onu kutudan 1 saat kadar sonra oğlum bulduğundan burada görünmüyor. Bir de HDMI kablosu olsaymış çok güzel olurmuş aslında, hatta bir küçük aktif hoparlör seti de fena olmazmış yanında.

Arkadan son derece seksi duruyor. Kablo, giriş falan görünmüyor ortada. Bunun bir kötü yanı var, duvara monte etmek için uygun değil bu monitör.


İşte normalde ortalıkta görünmeyen bağlantılarımız buradalar. Soldan saya sayıyorum. Besleme (adaptör) girişi, Kulaklık çıkışı, D-Sub, DVI-D, HDMI.


Gerçekten çok ama çok ince.


Son derece şık bir ayağı var. Dokunmatik düğmeler pek keyifli.
O yukarıda gördüğünüz noktalar da tasarım için konmuş şıklıklar gibi görünseler de aslında kumanda düğmeleri. Tabi ki dokunmatikler.

İşte soldan ya da sağdan ilk düğmeye tıklayınca düğmelerin açıklamaları çıkıveriyor ortaya. Akıllıca!

Enerji koruma menüsü işe yarıyor!

Görüntü netleştirme menüsü güzel. Siyah konturları belirginleştiriyor. sanki film falan izlerken daha çok işe yarar gibi geliyor bana.




İşletim sisteminden ilk görüntüyü alıyoruz. Çalışma alanı oldukça genişledi. Yan yana iki pencere son derece kolay olacak gibi görünüyor.

Buyurun iki pencere yanyana.



Britney Spears'ın video klibinden bir görüntü. Bu kırmızı gözlüyü bir yerden çıkartacağım ama... Tamam buldum retinadan flaş yansımış olmalı :)))) 1080 çözünürlüklü videolarda sınıfı geçti, bakalım 720 nasıl?


Hiç fena değil ne dersiniz?

Öne 5 derecelik bir açı yapabiliyor, geriye ise 15 derece. Benim hoşuma gitti bu son derece kullanışlı

HDMI üzerinden fotoğraf makinesine bağlayıp görüntü alma deneyimi de başarılı. Fotoğrafı çekerken becerememişim flaş kutunun üzerine patlamış o ayrı tabi :)))

Full HD film gösterimi başarılı. HDMI üzerinden gelen sesi de duyabilseydik pek güzel olacaktı ya neyse artık. Bu filmi çekerken bana yardımcı olan kızım ve oğluma da teşekkürler.

Sonuç:

23 inç boyutu oldukça büyük. Ama masada güzel duruyor doğrusu. Bir zamanlar bu boyutlarda televizyonlar vardı ve salonu bayağı doldururlardı diye hatırlayınca garip oluyor insan. İnce çerçevesi son derece şık. Parlak değil hoş bir dokusu var.

Yüksek çözünürlükte medya oynatıcı, bluray uydu alıcı, kablo set-üstü kutuları gibi kaynaklara HDMI ara birimi ile bağlanabiliyor. Her Türlü bilgisayara bağlanması da son derece kolay.

Çalışırken, düşük, tiz bir ses çıkartıyor. Kulağı hassas ve bu tür seslere takanlar için problem olabilir. Benim için hiç bir önemi yok.

Menüler pek çok dili destekliyor ancak içlerinde Türkçe yok. Sanırım ilk üretim hattından çıkan seri olduğundan böyle. Herhalde, daha sonraki sürümlerinde bu destek de ülkemiz tüketicisine bu derece önem veren LG tarafından sağlanacaktır.

Güzel bir monitör. "83 cm ekranlı bir tv alıp monitör niyetine kullanayım" demiyor ama büyükçe iyi bir monitör arıyorsanız bunu alabilirsiniz.

"Hayat Size de Güzel" olsun...

LG E2381 LED Monitorün Öne Çıkan Özellikleri:
Aşırı İnce
Yüksek çözünürlük
LED Arka Aydınlatma
Çok Yüksek Kontrast Oranı (10,000,000:1)
EZ Kablolama (tüm bağlantılar altta ayağın arka kısmında)
Enerji Tasarruflu

LG E2381VR LED Monitor Özellikleri:
Ekran Boyutu: 23″ inch (58 cm)
Çözünürlük: 1920 x 1080 piksel (Full HD)
Parlaklık(cd/m2): 250
Kontrast Oranı: 10000000:1
Cevap Süresi (ms): 5
Görüş Açısı: 170 /160 (CR≥10)
Renk derinliği (renk sayısı): 16.7M
Yüzey: Parlamayan Kaplama, 3H
Bağlantılar: D-Sub, DVI-D, HDMI, Kulaklık Çıkışı
Plug & Play: DDC2B
Ölçüleri: 549 x 159 x 409 mm
Ağırlık: 3.1 Kg
Yatay Frekans 30 kHz – 83 kHz (Otomatik)
Dikey Frekans 56 - 75 Hz (Otomatik)
Güç Tüketimi 26 watt


------------------------------------------------------------
Bu inceleme imkanını sağlayan LG'ye teşekkürler.
Aynı zamanda başarılı kampanyaları nedeniyle Zarakol A.Ş.'ye de teşekkür ederim.

20 Haziran 2011 Pazartesi

Mümkünlü'de Her Şey Mümkün mü?

TTNET Habersiz Statik IP'mi Değiştirdi!


Geçtiğimiz hafta başımdan garip bir olay geçti. 


ADSL bağlantım gece yarısında kesildi. Üşenmedim, TTNet desteği aradım. Gece, gece gerçekleştirdiğim 3 görüşme sonunda: Öncelikle operatörün yönlendirmesi ile az önce çalışan ve dokunmadığım modemin kullanıcı ve şifre ayarlarını baştan girdim. Olay çözülmeyince, arıza kaydı verdim ve gidip yattım. 


Ertesi gün, cep telefonumdan bir görevli aradı. Sistemde bir değişiklik yapılmıştı. Statik IP kullanıyorum. Bana haber vermeden, "IP'mi değiştirdiklerini bunu onaylayıp onaylamadığımı" sordu. Bir an bile düşünmeden "onaylıyorum" dedim. Ardından evdeki ADSL yeniden çalışmaya başladı. İşin doğrusu 2007 yılından beri, bir işime yaramayan bu "statik IP'yi iptal edeyim, hem her ay boşa bu hizmet için para ödemeyeyim" dedim. Ne yazık ki bunu online ya da telefonla gerçekleştirmek mümkün olamadı. Bir TTNet bayisine gidip sordum, o da illa abone merkezine gitmelisiniz diye dayattı. Asıl söyleyeceğim, bu durumun bana özel olmadığı. Altyapısında iyileştirmeler yapan TTNet aynı uygulamayı tanıdığım başkalarına da yapmış. 


Cumartesi akşamı gittiğim Amatör Telsiz Derneği (ANTRAK) Lokalimizde, bu uygulama yüzünden 5 gündür ADSL kullanamaz vaziyette olan Göktay abiden haberdar olunca aslında ne kadar şanslı olduğumu da anlamış oldum.

Sonuç: TTNet statik - dinamik IP geçişini kolaylaştırmalı. Yaptıkları değişikliklerden öncelikle abonelerini haberdar etmeli. Statik ip kullanan belli ki bunu adresi değişmesin diye almış. Bunu sormadan değiştirmek doğru değil! Telefonla destek verenler ekranlarında abone ile ilgili olarak yapılan değişiklikler hakkında bir uyarı görüp, müşteriyi öyle yönlendirmeliler, anladığım kadarıyla bana ve arkadaşlarıma bu hizmeti veren operatörlerin TTNet altyapı değişikliklerinden haberleri yokmuş.

Teknolojiyi kullanırken onun nimetlerini de külfetlerini de iyi değerlendirmek çok önemli. Küçük ayrıntılara dikkat ederek büyük kazanımlar elde etmek ise o kadar da zor değil.

9 Haziran 2011 Perşembe

APRSdroid - Android için APRS

APRS amatör telsizcilerin konum bilgilerini paylaştıkları bir sistem. Genellikle bir telsiz ve uygun donanımın bileşimi ile çalışan sistem akıllı telefonlarda da çalışıyor. Doğrusu artık telsiz ve söz konusu donanımları taşımak telefona göre göreli olarak oldukça zor olduğundan bu program tam bana göre!

Daha önceleri Windows Mobile üzerinde çalışan bu tür programlar vardı.


Doğrusu amatör telsizcilerin dünyasında artık kolay kolay büyük yenilikler olmuyor. Ama aprsdroid programı ilginç.

Öncelikle program Android işletim sistemli cihazlarda çalışıyor. Kullanmak için amatör telsiz lisansı ve amatör çağrı işaretinizin olması gerekiyor.

Zaten programı yükleyince sizi kontrol edip gerekli izni verebilmeleri için bir form doldurmanız gerekiyor.

Programın web sitesi: http://aprsdroid.org/
QR kod okuyucunuz yüklü ise bu kodu okutarak programı indirebilirsiniz.

7 Haziran 2011 Salı

ASUS Eee Pad Transformer Tutulur mu?

Yeni klavyeli tablet ile Asus ilginç bir modelle Eee Pc'lerdeki başarısını yakalayacak mı?
Hep birlikte göreceğiz.
Benim çok hoşuma giden bu ürün ülkemizde iyi satabilir gibi geliyor.
Tabletin satış fiyatı 549$ + KDV, klavye ünitesi ile birlikte 649$ + KDV olarak raflardaki yerini 10 Haziran itibariyle almış olacak.
Keşke fiyatı bu kadar yüksek olmasaymış.


Android 3.0 işletim sistemli gelen cihaz pek güzel görünüyor.




Özellikleri
Ekran
IPS (1280 x 800) 10 parmak çoklu dokunma desteğiyle arkadan aydınlatmalı 10.1" LED ekran
İşletim Sistemi
Android 3.0 Honeycomb
İşlemci
NVIDIA® Tegra™ 2
Bellek
LP DDR2 1 GB
Depolama
16GB /32GB (1) EMMC + Sınırsız ASUS Web Depolama (2)
Wireless
802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR
Kamera
1.2MP (ön), 5MP Auto focus (arka)
Arayüz
2’si 1 arada Audio Jack (Kulaklık / Mikrofonlu); 1x mini HDMI 1.3a port
1x Mikro SD Kart Okuyucu; 1x Dahili Mikrofon; 1x Stereo Hoparlör
Mobil Yuvada Arayüz
2x USB 2.0(5); 1x SD Card Okuyucu(5)
3G Modülü
Opsiyonel
Flash desteği
Evet(3)
Çoklu Görevlendirme
Evet
Pil
9.5 saat; 24.4Wh Li-polymer Pil(4) 16 saat
Ebatlar/ Ağırlık
271*177*12.98mm / 680g (pil ile)

2 Haziran 2011 Perşembe

Chromebook kullanıyorum haberim yok


İşyerinde kullandığım PC'yi değiştirip yerine 700 TL'ye T6100 işlemcili bir cihaz almıştım geçenlerde. Şuradaki cihazları görünce gerçeğin farkına vardım. Aldığım makine ile sadece web ve mail trafiğinden faydalanıyorum. Bir de arada yazı ve tablo programı kullanımı var tabi. Fazlasıyla memnunum. Bir de içinde Linux kurulu olsaydı kimbilir ne kadar hızlı çalışırdı. Üşenmediğim bir ara kurayım bari.

Bundan iyi Chromebook mu olur?

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...