Ana içeriğe atla

Kişisel Gelişim İçin Gerçekçi 17 Öneri



Eğer kendinizi geliştirmiyorsanız yaşantınızı sürdürebilirsiniz ancak anlamlı ve daha keyifli bir yaşam için kaybettiğiniz süreyi geri getirmeniz mümkün değil.

Yaşamın kendisi, durmaksızın sürüp giden bir değişim ve gelişim demek. Yine de başkalarının söyleyip yazdıklarından çok, kendi çabalarınız kişisel gelişim için önemlidir. Her birey kendi çapında bir evrendir. Keşfi hiç bitmese de, keşfedildikçe değeri artan bir mikro evren.
İlla gelişeceğim diye ısrar ediyorsanız belki de haklısınızdır.

İşte size bir kaç başlangıç noktası:
  1. Kişisel gelişimle kastedilen kilo almak değildir, yeterince yiyin.
  2. Aynı nedenle kilo vermek de kişiliğinizden götürmez, ölçülü yiyin (Yeme meselesi nereden çıktı?).
  3. Kişisel gelişim hedef değildir. Bir noktaya vardığınızda sona ermez. Vazgeçmeyin devam edin.
  4. Elektronik - posta kutunuza gelen çoktan güncelliğini yitirmiş, herkesin bildiği hikayelerle kişisel gelişemezsiniz. Anlatmayın, başkalarına göndermeyin.
  5. Bir konu seçip, 5-15 dakika içerisinde doyurucu ve sıkmayan bir içerik sunamıyorsanız kendinizi geliştirmeniz gerekir. Sunularınıza konu ve zaman sınırlaması yapın.
  6. Ne kadar dolu ve eğitimli olduğunuzdan çok, hayatınıza ne kadarını yansıttığınız önemlidir. Öğrendiklerinizi uygulayın.
  7. Ferrarinizi satmanız bile kisişel gelişim için içerik üretebiliyorsa her yaptığınızdan kişisel gelişim hikayeleri üretilebilir (sahi kaça gitti Ferrari bilen var mı?). İşe yarar öyküler anlatabilecek bir yaşantınız olsun.
  8. Kişisel Gelişim konusunda birikimlerinizi hayatınıza yansıttığınız kadarı aldığınız yolu gösterir. Kendi hayatınıza uygulamadıklarınızı çevrenize anlatmayı bırakın. 
  9. Kişisel Gelişim yeni bir kavram değildir (Son zamanlarda sıkça duymuş olabilirsiniz, ancak bebekliğinizden beri bizzat yaşıyorsunuz). Kişisel Gelişim konusunu içselleştirin (Kitap okuyun, seminerlere gidin, anladıklarınızı uygulamaya başlayın).
  10. Sağlığınıza dikkat edin. "Bedensel ve ruhsal sağlığınız yerinde mi?" diye düşünün. Aksaklık varsa farkına varmak, Kişisel Gelişim için iyi bir başlangıç noktasıdır.
  11. Her ne kadar Kişisel Gelişimi bir süreç olarak tanımlasak ve hayat boyu gelişim olduğunu bilsek de en azından orta yaşlarınıza geldiğinizde belli bir seviyeyi aşmayı hedefleyin.
  12. Sizden önce var olan ve sizden sonra da var olacak yaşamı çok ciddiye almayın. Ancak bu ciddiyet meselesi hassasdır. Dengeyi bulmak da başlı başına Kişisel Gelişimdir.
  13. Ölçülü olun. Sevgide de, öfkede de ölçü, çevreniz ve sizin için yararlıdır.
  14. Uyanık olun. Baktıklarınızdaki detayları fark edin. Baktığınızı ve ötesini görmeye çalışın.
  15. Sık, sık kendi iç dünyanıza dönüp düşünün. Uzaklarda aradığınız, gerçek, mutluluk, huzur ya da her ne ise, belki de zaten düşündüğünüzden de yakınlarda olabilir.
  16. Sevdiklerinizi ve sizi sevenleri ihmal etmeyin. Herşey bittikten sonra, geriye sevgiden başka bir şey kalmasın.
  17. Kişisel Gelişim sonuç itibariyle, sizi "İyi bir İnsan" olmaya yaklaştırmıyorsa geri dönüp, nerede yanlış yaptığınızı tespit edin ve düzeltin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley