Ana içeriğe atla

Aşkın Sorumlusu Beyindir


İnsanlık tarihi boyunca organlar ve olaylar ile ilişkileri söz konusu olduğunda en şanssızı şüphesiz kalptir. İşin kötü yanı bu işlere hala kalp bakıyor sanılıyor.

imaj http://farm3.staticflickr.com/2319/2497978686_675f4a600a.jpg adresinden alınmıştır.

Bu iş nasıl başladı, neden insanlar kalp'i aşk'dan ve ulvi duygulardan sorumlu tuttular? Bir kere yaftalandın mı, gel de bundan kurtul.

Yüzyıllardır kalbin bir pompa olduğu ve vücut için gereken kan dolaşımının en önemli unsuru olduğunu biliyoruz. Daha ilkokulda bile organlarımızı ve fonksiyonlarını öğreniyoruz. Aşk da dahil tüm düşünsel etkinliklerimizin sorumlusu beyin! Ancak iş amatörce bir resimle aşkımızı ifade etmeye gelince hemen bir kalp çizip baş harfleri de içine oturttuk mu oldu size duygularımızın dışa vurumu.

Beni şaşırtan asıl konu; çok daha iyi namzet organlar varken aşktan sorumlu olarak kalbi görmek :)) Popüler kültür işi nerelere getirmiş gerçekten ilginç.

Resim http://www.uncp.edu/home/rwb/lecture_ancient_civ.htm adresinden alınmıştır.

Eski Mısır Tanrılarından Anubis'in elindeki terazinin bir kefesinde ölümün ötesine geçen bir kişinin kalbini diğerinde ise bir kuş tüyünü tartıp, bu kişinin günahlarının ağırlığını saptamaya çalıştığı papirüs görselini hatırlarsınız sanırım. Böylece sadece güncel olanlarda değil, eski inanç sistemlerinde de her şeyden kalbin sorumlu tutulduğunu görebilirsiniz.

Sadece insanların değil, tanrıların yanlış bilmesi garip değil mi kendi yarattıkları organların fonksiyonlarını?

Hayatın anlamını ve nedenini sorgularken, insanlık tarihi için kalbin sorumlu tutulduğu kavramları talihsiz bir çuvallama olarak görüyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley