Ana içeriğe atla

Android Üzerinden Bedava Telefon Görüşmesi Nasıl Yapılır?


Android işletim sistemli telefonlar ile bedava voip (voice over ip) yani internet üzerinden telefon görüşmesi yapabilirsiniz.

Skype, Viber, Talk Free gibi bilinen Android uygulamaları kolaylıkla yükleyip kullanabilirsiniz ve uzak mesafelerle uluslararası görüşmelerinizi kolayca yapabilirsiniz. Bunu zaten biliyorsunuz.

Peki,  Android'in içerisinde voip için direkt destek var desem şaşırır mısınız? Android 4.0 ve üzeri işletim sistemlerinde direkt olarak telefon uygulaması içerisinde gömülü sip istemcisi voip ile hem aramanızı hem de aranmanızı sağlar.

Bunu nasıl yapabiliriz?


Öncelikle sip servisini parasız sağlayan yerlerden bir hesap açmanız gerekiyor. Bunun için iptel.org ya da ekiga.net servislerini önerebilirim. Her ikisi de işinize yarar. Buralarda bir kullanıcı adı ve password aldığınızda işin önemli kısmı tamamdır.

Daha sonra
Telefon tuş takımını açın üst üste 3 noktanın olduğu yerde ayalar (settings) kısmına dokunup açın.

Ayarlarda en alttan bir önce Hesaplar (Accounts) kısmına girin.

Burada hesap ekle (Add Account) kısmına tıklayın.

Burada basit 3 giriş yapacaksınız. Kullanıcı adınız (iptel veya ekiga'dan aldığınız), Şifreniz ve sunucu (server) adresi (iptel.org veya ekiga.net)
(Kaydet) Save tuşuna basıp çıkın.

Şimdi şuna benzer bir görüntü görüyor olmalısınız.
Receive Incoming Calls işaretini de koyarsanız artık sizi benzer ayarları yapmış bir arkadaşınız arayabilir.

Deneme yapmak için bir hesap yaratın.
Yeni bi alan ekle (Add another field) kısmına tıklayın.

 İnternet araması (Internet Call) yaratın.

Buraya music@iptel.org adresini girip kaydedin.

Daha donra telefon rehberinden bu yeni kaydı bulup music@iptel.org kısmına tıklayın ve herşeyi doğru yaptıysanız gelen müziği duyuyor olacaksınız.

Uyarı! Bütün bunları İşletim sisteminde kullanıcı ara biriminde Türkçe kullanırken yaptığınızda sunucuya bir türlü bağlanamıyor ve "Hesap kaydı başarısız oldu: (registation timed out); daha sonra tekrar deneyecek" ya da İngilizce "Account registration unsuccessfull: (registation timed out); will try later" diyor ve bağlanmıyor. İşletim sistemini "English" olarak seçtiğinizde ise bağlanabiliyor. Bir başka çözüm olarak da server kısmına IPTEL.ORG yazmak da sorunu çözebiliyor. Sanıyorum karakter sorunundan kaynaklanan bir bug sözkonusu.

Bu sip donanımsal olarak voip kullanan bir şirket sunucusu ya da voip telefon servisi kullanan yerler üzerinden  telefon görüşmeleri yapabilmeniz için de kullanılabilir. Bu kadar acı çekmeye değer mi, siz karar verin :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

İnternet Sitelerindeki Hesaplarımı Nasıl Silerim?

Yeni medya, alışveriş, müzik siteleri genellikle sizi tanımak isterler. Sitelerden yararlanmak, kimi zaman alışveriş yapabilmek için, pek çok kişisel bilginizi içeren veriyi girip, üye olmak iyi de, ya bir gün gelir de bu tür üyeliklerinizi silmek isterseniz ne ile karşılaşacağınızı biliyor musunuz? Blog girdisini  bu linkten  dinleyebilirsiniz . Merhaba, İnternet kullanıcıları neredeyse artık her türlü siteye üye olarak girmek zorunda. Verilen hizmet paralı ya da bedava olsun, siteler sizi üye olup, içeriklerinden öyle yararlanmaya zorluyorlar. Gazete siteleri bile sizi üye olmaya teşvik ediyorlar. Üye sayısı ve üyelerin neler yaptığını izlemek, bir hizmeti geliştirebilmek için işini bilenlere önemli veriler sağlar. Örneğin bir alışveriş sitesi, incelediğiniz ya da satın aldığınız ürünlere benzer ürünleri size önerebilir. Bunun için sizin siteye üye olmanız en kolay yollardan biridir. Kullanıcının yaptıklarını izlemek böylece kolaylaşır. Sosyal ağ siteleri de üye olmadan bi