Ana içeriğe atla

Android Telefondaki Kişiler Listesinden Google+ Çevrelerini Temizlemek


Android işletim sistemimdeki kişilerin yavaşladığını farketmemle başladı her şey. Çift çekirdekli telefonumda birini arama çalıştığımda bir yavaşlık vardı ki sormayın.

Yahu işletim sistemi 4.1.1 (Jelly Bean), telefon deli hızlı ama eşim aradığında bile resminin çıkması için 3. çalışı bekliyorum.

Sorumluyu biliyorum aslında. Google+ uygulamasına girmeye çalıştığımda "kişileri ekleyeyim mi?" diye sormuştu bir kez. Yanlışlıkla eklemiştim ben de.

Her yere baktım ama Google+ Çevreleri (Circles) kişilerini telefon listemden nasıl temizleyeceğimi bulamadım bir türlü.


Sonunda 4.0 sonrası işletim sistemlerindeki güzel bir özellik geldi aklıma. Google+ programının Ayarlar  > Uygulamalar > Google+ bölümüne ulaşıyoruz. Önce "Durmaya Zorla" tuşuna basıyoruz. Ardından "Verileri temizle" kısmına ve "Önbelleği temizle" kısmına tıklıyoruz ve telefon rehberimiz eski haline dönüp tertemiz oluyor. (Bende silmeden önce 230 MB veri vardı bu arada. Sanırım yavaşlamanın nedeni belli oldu)

Daha sonra Gmail hesabınıza gidip tüm kişilerinizin bir yedeğini alın. Ne olur ne olmaz ;).


Telefonunuzda Ayarlar  ˃ Uygulamalar ˃ Kişi Deposu uygulamasını (Tüm uygulamaları görecek şekilde arama yaparak) bulun. Verileri temizleye basın.

Telefonunuz senkronizasyon yaparak Google'daki bilgileri tekrar alacaktır. 

Tabi Google+ programınızın verilerini silmiş olduğumuzdan ondaki çevreleriniz gelmeyecek bu defaki senkronizasyonda. Ta ki siz bir yanlışlık yapıp programa çevreleri dahil et diyene kadar. Ama yapsanız bile artık nasıl kurtulacağınızı biliyorsunuz.

Google bence ciddi bir düşüncesizlik örneği yapıp bize deveyi hendekten atlattığı için bu garipliği düzeltir umarım.

Kolay gelsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley