7 Ağustos 2012 Salı

Android Telefondaki Kişiler Listesinden Google+ Çevrelerini Temizlemek


Android işletim sistemimdeki kişilerin yavaşladığını farketmemle başladı her şey. Çift çekirdekli telefonumda birini arama çalıştığımda bir yavaşlık vardı ki sormayın.

Yahu işletim sistemi 4.1.1 (Jelly Bean), telefon deli hızlı ama eşim aradığında bile resminin çıkması için 3. çalışı bekliyorum.

Sorumluyu biliyorum aslında. Google+ uygulamasına girmeye çalıştığımda "kişileri ekleyeyim mi?" diye sormuştu bir kez. Yanlışlıkla eklemiştim ben de.

Her yere baktım ama Google+ Çevreleri (Circles) kişilerini telefon listemden nasıl temizleyeceğimi bulamadım bir türlü.


Sonunda 4.0 sonrası işletim sistemlerindeki güzel bir özellik geldi aklıma. Google+ programının Ayarlar  > Uygulamalar > Google+ bölümüne ulaşıyoruz. Önce "Durmaya Zorla" tuşuna basıyoruz. Ardından "Verileri temizle" kısmına ve "Önbelleği temizle" kısmına tıklıyoruz ve telefon rehberimiz eski haline dönüp tertemiz oluyor. (Bende silmeden önce 230 MB veri vardı bu arada. Sanırım yavaşlamanın nedeni belli oldu)

Daha sonra Gmail hesabınıza gidip tüm kişilerinizin bir yedeğini alın. Ne olur ne olmaz ;).


Telefonunuzda Ayarlar  ˃ Uygulamalar ˃ Kişi Deposu uygulamasını (Tüm uygulamaları görecek şekilde arama yaparak) bulun. Verileri temizleye basın.

Telefonunuz senkronizasyon yaparak Google'daki bilgileri tekrar alacaktır. 

Tabi Google+ programınızın verilerini silmiş olduğumuzdan ondaki çevreleriniz gelmeyecek bu defaki senkronizasyonda. Ta ki siz bir yanlışlık yapıp programa çevreleri dahil et diyene kadar. Ama yapsanız bile artık nasıl kurtulacağınızı biliyorsunuz.

Google bence ciddi bir düşüncesizlik örneği yapıp bize deveyi hendekten atlattığı için bu garipliği düzeltir umarım.

Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...