6 Şubat 2011 Pazar

Barış Ünver'in Büyük Ayıbı!

Barış Ünver http://beyn.org adresindeki blogunda kafasındakileri yazıya döküp yayınlıyor. 5 seneden beri sabah kalktığı andan akşam yatana kadar yaptıklarını günlüğünde anlatıyor.

Arada fikirlerini siyasi görüşlerini de yansıtıyor ister istemez. İşte yazdıklarından biri "dijital takibe" takılınca başı da belaya girmiş. Sayın Başbakanımız onu mahkemeye vermiş.

Barış! Sen ne yaptın? Hiç fikir hele hele siyasi olanlar yazılıp milyonların erişimine açılır mı?

Barış'ın fikirlerini ifade etmesini ve bunu özgürce yapmasını tüm fikirlerine katılmasam bile destekliyorum.

Beyinler özgür kalmalı!

Umarım, Türk Adaleti gereğini yapar Beyn'i beraat ettirir.

4 yorum:

  1. Bu konuda size katılıyorum, herkes düşüncesini rahatça ifade etmesi gerektiğine inanıyorum fakat yazınızda eksiklikler var, sadece siyasi görüşünden dolayı mahkemelik değil. Umarım beraat eder. Ne olursa olsun, kim olursa olsun karşımızda ki kişiye hareket derecesine varan sözler sarf etmemiz gerektiği kanaatindeyim. Bu kim olursa olsun ister bir başbakan isterse çok sıradan bir insan.

    Size de biri “Öcalan ile ruh ikizi” gibi bir cümle kullansa, sizde hakkınızı arardınız büyük ihtimal. Yine de Barış'ın beraat etmesi canı gönülden isterim. İlerde ki hayatını bu derece etkileyecek bir sonuç çıkmamasını isterim.

    YanıtlaSil
  2. Olay adliyeye intikal ettiğinden özellikle bahsetmedim içerikten. Siyasetçiler bence daha toleranslı olmalılar. ve internet ile basın yolu ile işlenen suçlar aynı kefeye konulmamalı. Suç kavramının kapsamı daraltılmalı. Ayrıca böyle konularda hapis cezası olmamalı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. barış, chp ve mhp, yani milyonların oy verdiği partiler için aynı sözleri sarfeden başbakanın sözlerinden yola çıkarak, bir benzetme yapmış, başbakanın kişiliğine hakaret amaçlı değil.

    YanıtlaSil
  4. Barış'ın Beraat kararı hakkında bir haber.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=356270&utm_source=buffer&buffer_share=a7860

    Mahkeme Yargıcı Mustafa Kara, gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, politikacılara hoşgörülü olmaları mesajı verildi. Kararda; referandum öncesinde Erdoğan dahil tüm siyasi parti temsilcilerinin siyasi eleştiri kapsamında birbirlerini sık sık eleştirdiğini anımsatan Kara, “Siyasetin doğası gereği de bu ‘sert, kırıcı ve incitici’ eleştiler karşılıklı olarak tolere edilmiş ve hiçbir siyasi tarafından da hakaret olarak değerlendirilmemiş ve katlanılmıştır” dedi.

    AİHM ve Yargıtay’ın düşünce özgürlüğü konusundaki kararlarına dikkat çeken Kara, şunları kaydetti:

    “Sanığın yazı içeriği kaleme aldığı düşüncelerin ifade ve eleştiri özgürlüğü sınırları içerisinde kaldığı, siyasi bir kişilik olarak toplum önünde bulunan ve her söz ve davranışının kamunun eleştirisine açık olduğu kabul edilen müştekiye ve müştekinin genel başkanı olduğu partiye hakaret kastı ile hakaret etmediği kanaatine varılmıştır.”

    2 Ağustos 2012

    YanıtlaSil

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...