7 Mart 2015 Cumartesi

10 Madde Oku Hayatın Değişsin - 2


Uyarı: 10 madde okuyunca Hayatınızın Değişeceğine gerçekten inanıyorsanız lütfen yazıyı okumayın direkt Disney linkine tıklayıp keyfinize bakın.

Bön söz: Eğer önceki yazıyı okuduysanız iyi, okumadıysanız da dert değil. Bu yazı dizisi her bölümde tamamen yeni bir konuyu işleyen TV dizileri gibi tasarlanıp yayınlanmaktadır.

Madde madde "Hayata Dair Küçük El Kitabı" tefsirine devam ediyorum.

1- Bol bol fotoğraf çek: Büyük ihtimalle Japon olmadığınızı farzediyorum. Onlar zaten genetik olarak bu madde ile doğuyor. Diğer yandan kırışıkları kapatmak için çok pozlanmış selfielerden de bahsetmiyorum. sevdiklerinizin ve sevdiğiniz yerlerin fotoğraflarını çekin. Bir şehirdışı ya da yurtdışı geziye gittiğinizde de gezinin keyfini yaşamayı ihmal etmeden ilginç gelen her konuyu fotoğraflayın. Fotoğraflar hafızanızda biryerlerde kilitli duran anılarınızın anahtarlarıdır. İyi fotoğraf çekmek konusunda kitap okuma ya da ders almayı da ihmal etmeyin.

2- Son üç yıldır giymediğin bütün kıyafetlerini bir hayır kurumuna ver: Esasen 6 ay elinizi sürmediğiniz herhangi bir eşyaya ihtiyacınız yoktur. Atabilirsiniz ya da işlerine yarayabilecek birilerine vermeniz çok mantıklıdır. Parayı çok seviyorsanız bunları İnternette satmayı da deneyebilirsiniz tabi. Fazla yaşlanıp her öteberiyi saklama hastalığına yakalanmadan önce onları hayır kurumlarına bağışlayın. Siz öldüğünüzde arkanızda kalanlar bu işi zaten yapacaklar en azından eşyalar fazla eskimemiş ve modaları geçmemiş olur.

3- Kendini değiştirebilme gücünü hafife alma: İster fiziksel olarak, istersen düşünsel açıdan kendine değiştirmek, daha iyi yönde ilerlemek içsel huzuru bulmak için bilinen en iyi yöntemlerden biridir. Muhafazakarlar, her an değişen evrende neyin mücadelesini vermeye çalıştıklarını bir anlasalar dünya daha yaşanabilir bir yer olur. Değişimin karşısında değil, içerisinde ol. Bunu istemek ve yapabileceğinin farkında olmak koltuk patatesi (couch potato) olmaktan iyidir.


4- Başkalarının duygularını paylaşmaya çalış ve olaylara bir de onların gözünden bakmayı dene: Empati kavramını duymuş olmalısınız. Karşınızdakinin davranışlarını onun içinde bulunduğu ruh hali ve yaşadığı zorlukları dikkate almadan değerlendirirseniz, büyük ihtimalle yanlış sonuçlara ulaşırsınız. Duyguları paylaşmaya çalışmak başkalarının üzüntüsünü azaltır, mutluluğunu ise artırır. Bir gün sizin de ihtiyacınız olması kuvvetle muhtemel olacak bu durumu dikkate alsanız iyi edersiniz.


5- Gerektiğinden fazla verici olma. Zaman zaman "hayır" demesini de öğren: Gerçekleştiremeyeceğiniz durumlar için söz verip yapamadığınızda "yalancı" damgası yiyeceğinize herkese boncuk dağıtmayı bırakıp, olmayacak işler için dur demeyi bilin. Çevrenizdekilerin güvenini zor kazanır, kolay kaybedersiniz. Akıllı ve akılcı olun. Denemek isterseniz sizi dakikalarca telefonda meşgul eden tele satışçılara emin bir ses tonu ile "hayır ilgilenmiyorum teşekkürler" deyin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

6- Sadık ol: Bunu açıklamaya gerek var mı? Sadakatin doğan nedeniyle mümkün olmadığını da düşünsen bu davranış seni daha çok insan yapar. Daha iyi bir insan olmak için sadık olmak en kısa yollardan biridir. Uyarı! Sadık olmayanlar sadakati de haketmez daha da beteri, herkesin kendileri gibi olduğunu düşünürler. Böylelerine fazladan dikkat et!

7- Nefesindeki soğan ya da sarmısak kokusunu gidermek için bir parça çikolata ye: Bunu deneyin işte! Soğanın ya da sarımsağın kokusu gitmese bile en azından ağzınızda daha iyi bir tad kalır. Kokuların giderilmesi konusunda her insanın vücudu farklı davranır. O nedenle kendi üzerinizde bu maddeyi denemeden sonucundan emin olamazsınız. Aynı zamanda pişmiş ve çiğ hallerinin kokularının maskelenmesi farklı sonuçlar doğurur. Aklınızda bulunsun.

8- Otobüsün şoförüne binerken “merhaba”, inerken de “teşekkür ederim” de: Hatta minübüsün, taksinin söförlerine de söyle. Onları sakinleştirip olumlu duygular hissetmelerini sağlamanın dayanılmaz keyfini yaşamak için iyi bir fırsattır. Cevap verdiklerinde seslerindeki minnettar tona dikkat edin. Mutsuz bir toplumu daha az depresif hale getirmek için viral etkisi bile olabilir.

9- Gece yattıktan sonra ertesi sabaha kadar sorunlarınla uğraşmayı bırak: Uyumaya çalışırken, kafanızda dünya sorunlarını çözmek mümkün değildir. Yatakta sorun çözmek için debelenmek, günden güne daha da zor olur. Sizi hasta edebilir. Engellemeyi deneyin, olmadı bir psikolog ya da psikiyatristen yardım alın. İlerlemesi halinde vücudunuzun işleyişine zarar verecek kadar tahrip edici olabilir. Nedeni belki de son derece basit ortadan kaldırılabilir. Siz de rahat uyuyup ertesi gün çok daha güçlü bir şekilde dünya sorunlarını çözebilirsiniz.


10- İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni Oku: İnsanlık tarihinin büyük günah çıkartışını bu belgede bulacaksın. Hala pek çok ülkede sözkonusu metnin pek çok maddesinin hiçe sayıldığını unutma. Torunlarının daha iyi bir dünyada yaşamalarını istiyorsan ve kendine biraz saygın varsa bu linke tıklayıp oku ve içseleştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...