Ana içeriğe atla

Inkjet Kartuş Nasıl Doldurulur?


Hiç birimiz 50-100 sayfa yazdırdıktan sonra 40-50 lira verip yeni kartuş alacak kadar zengin değiliz.

En iyisi kartuşlarınızı doldurup canı çıkana kadar yeniden kullanmaktır.

Üreticiler de bunun akıllıca olduğunun farkına varmış oldukları için önlemek adına türlü türlü önlemler alırlar.

Öncelikle gözünüzü korkutmak için; "bakın doldurursanız, yazıcınız bozulur, sonra karışmayız" derler. Oysa zaten, 2-3 takım kartuş aldığınızda yazıcınıza verdiğiniz kadar parayı üreticiye boca etmiş olursunuz.

İşe, doldurulabilir kartuşu olan bir yazıcı almakla başlayabilirsiniz. Yazıcının doldurulup doldurulmadığı konusunda en güvenilmez bilgiyi teknolojik ürün satan büyük yerlerdeki tezgahtarlardan alabilirsiniz. Dolayısıyla en iyisi bunu yaparken İnternet'ten araştırmaktır.

Evde kullanıyorsanız gerekmez ama çok yoğun çıktı alacaksanız bitmeyen-doldurulabilir kartuşları tercih edin.
Bu sistemler direkt yazıcıya takılıp kolayca doluyor.

Eğer evde ya da küçük ofiste çalışıyorsanız kendiniz doldurun mürekkep kartuşlarınızı. Dışarıya fazladan ödeme yapmayın.


Ben http://ekokartus.com/ sitesinde görebileceğiniz set ile bu işe başladım. Kolayca dolum yapabileceğiniz bir seti başka yerlerden de edinebilirsiniz. Ben Migros'tan 19 lira gibi makul bir fiyata almıştım.

Daha sonra miktar olarak daha fazlasını aldığım http://www.kartusmatik.com.tr/ sitesinden alışveriş ettiğimi de belirteyim.

Peki mürekkepler nasıl dolduruluyor?
1- Genellikle şırınga ile mürekkebin üzerindeki etiketi delip doğru delikten iğneyi sokup yavaş yavaş 2-5 cl mürekkebi hafif dışarı taşana kadar doldurmanız yeterli.
2- Tüm renkleri doldurduktan sonra bir kısım mürekkebi kağıt havluya mürekkep çıkış deliklerini öpüştürerek  boşaltın. Böylece fazla mürekkebi atmış ve bazı renklerin deliklerden çıkamaması sorununu çözmüş olursunuz.
3- İlk denemelerde çokça mürekkep oraya buraya damlar. Ne kadar dikkatli olursanız o kadar temiz iş çıkartırsınız.
4- Ekoset'in içinden çıkan CD'de her modelin dolumu ile ilgili görüntüler çok işinize yarayacaktır.

Eğer uygun model yazıcınız varsa doldurulabilir boş kartuşları da satılıyor olabilir. Bazı model kartuşlar üzerilerinde bulunan devreler ile yazma sayısı belli sınıra geldiğinde devre dışı olur. Bunların yerine her çıkarılıp takıldığında sıfırlanan devrelere sahip, doldurulabilir kartuşlar kullanabilirsiniz.


Son söz: Eliniz yüzünüz battıysa en kolay temizlik tek bulaşık süngerinin ovalama tarafına bir iki damla deterjan ile elleriniz kolayca temizler, görenlere rezil olmazsınız.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley