2 Nisan 2012 Pazartesi

Inkjet Kartuş Nasıl Doldurulur?


Hiç birimiz 50-100 sayfa yazdırdıktan sonra 40-50 lira verip yeni kartuş alacak kadar zengin değiliz.

En iyisi kartuşlarınızı doldurup canı çıkana kadar yeniden kullanmaktır.

Üreticiler de bunun akıllıca olduğunun farkına varmış oldukları için önlemek adına türlü türlü önlemler alırlar.

Öncelikle gözünüzü korkutmak için; "bakın doldurursanız, yazıcınız bozulur, sonra karışmayız" derler. Oysa zaten, 2-3 takım kartuş aldığınızda yazıcınıza verdiğiniz kadar parayı üreticiye boca etmiş olursunuz.

İşe, doldurulabilir kartuşu olan bir yazıcı almakla başlayabilirsiniz. Yazıcının doldurulup doldurulmadığı konusunda en güvenilmez bilgiyi teknolojik ürün satan büyük yerlerdeki tezgahtarlardan alabilirsiniz. Dolayısıyla en iyisi bunu yaparken İnternet'ten araştırmaktır.

Evde kullanıyorsanız gerekmez ama çok yoğun çıktı alacaksanız bitmeyen-doldurulabilir kartuşları tercih edin.
Bu sistemler direkt yazıcıya takılıp kolayca doluyor.

Eğer evde ya da küçük ofiste çalışıyorsanız kendiniz doldurun mürekkep kartuşlarınızı. Dışarıya fazladan ödeme yapmayın.


Ben http://ekokartus.com/ sitesinde görebileceğiniz set ile bu işe başladım. Kolayca dolum yapabileceğiniz bir seti başka yerlerden de edinebilirsiniz. Ben Migros'tan 19 lira gibi makul bir fiyata almıştım.

Daha sonra miktar olarak daha fazlasını aldığım http://www.kartusmatik.com.tr/ sitesinden alışveriş ettiğimi de belirteyim.

Peki mürekkepler nasıl dolduruluyor?
1- Genellikle şırınga ile mürekkebin üzerindeki etiketi delip doğru delikten iğneyi sokup yavaş yavaş 2-5 cl mürekkebi hafif dışarı taşana kadar doldurmanız yeterli.
2- Tüm renkleri doldurduktan sonra bir kısım mürekkebi kağıt havluya mürekkep çıkış deliklerini öpüştürerek  boşaltın. Böylece fazla mürekkebi atmış ve bazı renklerin deliklerden çıkamaması sorununu çözmüş olursunuz.
3- İlk denemelerde çokça mürekkep oraya buraya damlar. Ne kadar dikkatli olursanız o kadar temiz iş çıkartırsınız.
4- Ekoset'in içinden çıkan CD'de her modelin dolumu ile ilgili görüntüler çok işinize yarayacaktır.

Eğer uygun model yazıcınız varsa doldurulabilir boş kartuşları da satılıyor olabilir. Bazı model kartuşlar üzerilerinde bulunan devreler ile yazma sayısı belli sınıra geldiğinde devre dışı olur. Bunların yerine her çıkarılıp takıldığında sıfırlanan devrelere sahip, doldurulabilir kartuşlar kullanabilirsiniz.


Son söz: Eliniz yüzünüz battıysa en kolay temizlik tek bulaşık süngerinin ovalama tarafına bir iki damla deterjan ile elleriniz kolayca temizler, görenlere rezil olmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...