10 Nisan 2012 Salı

Android Telefonda Pil Tasarrufu İpuçları


Android telefonlar pek çok işe yarayabilirler. Ancak unutmamalı ki, çok iş, çok çalışan bir işlemci ve fazla dan tüketilen pil anlamına da gelir.

Google ürünü olan programlar bu durum bilinerek tasarlandığı için mümkün olan en az kaynağı kullanırlar. Gmail uygulaması buna bir örnektir.

Başka hesaplarınız olsa da hepsini Gmail üzerinden kullanmak veri aktarım miktarınızı azaltır. Yani her hesabunuz için pop istemciyi kullanarak hesaplarınızı sisteme eklemeyin. Öyle yaparsanız olur olmadık tüm maillerin içerikleri indirilir. Oysa Gmail ile istemediğiniz içerikleri indirmeden silebilirsiniz. Gmail'de tek sunucu kontrol edildiğinden daha az pil harcanır. Yeni hesap eklemek için bilgisayarınızda https://mail.google.com/mail/u/0/#settings/accounts adresini kullanabilirsiniz.

Facebook, Twitter, Forsquare vb. uygulamaları kullanıyorsanız, bilin ki gün içinde hesabınıza gelen tüm güncellemeler bu uygulamalar tarafından siz baksanız da bakmasanız da indirilecektir. Facebook'da 450'den çok arkadaşım var. Twitter'da da 800 civarında kişiyi takip ediyorum. Güncellemeleri açık bıraktığımda 2-3 günde yaklaşık 200 MB veri kullanmış oluyorum. Üstelik telefonun pili de inanılmaz bir hızla tükeniyor.

Bu arada söz konusu uygulamaların sistem kaynaklarını inanılmaz bir kıskançlıkla sömürdüklerini ve yavaş çalıştıklarını belirteyim. Telefon işlemcisi yavaşsa feci oluyor. Bir güncelleme görmek isterken telefonun başında uyuya kalabilirsiniz.

Diğer yandan akan verileri güncelleyeyim derken, telefonunuz yaptığınız diğer işlemleri gerçekleştiremeyebilir. Mesela telefon çalarken tüm çabanıza rağmen açamayabilirsiniz (şaka yapmıyorum).

En iyisi, tüm bu sitelere bağlanabilen ve siz istemeden güncelleme yapmayan bir uygulama kullanmak olabilir. Böylece sistem kaynaklarınız siz onları görmeseniz de tüketip duran uygulamaları da kaldırabilirsiniz.

Ben Tweetdeck kullanıyorum. Oldukça hızlı çalışıyor. Güncelleme ayarlarını da manuel (yani istediğim zaman güncelleme) şekilde değiştirdim. Böylece okumadığım zaman güncellemeleri indirip boşa İnternet kotamı yemiyor.

Artık, İnternet kotam parmaklarımın arasından dökülen kum taneleri gibi uçup gitmiyor. Telefonun pili ise bitmek bilmiyor. Daha ne isteyeyim?

Siz de deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...