Ana içeriğe atla

TTNET İçin Değişim Vakti


Yıllardır ADSL abonesiyim. O kadar çok zaman geçti ki üzerinden, önce kurulan Kablo-TV üzerinden Kablonet hizmetini bile hatırlıyorum. ADSL her nedense, tek alternatif olarak benimsenip de ölüme mahkum edilene kadar kablo İnternet'i de kullandım (iş yerinde). Daha sonra sınırlı gıdım, gıdım verilen ADSL hizmeti biz fanilere de açılınca gidip ev için abone oldum.

ADSL, malumunuz telefon hatları üzerinden veriliyor. Oysa artık sabit hat sadece ayak bağı. Giderek abone sayısı düşen sabit hatlar, inadına aldıkları ücretlerden vazgeçmeme adına sonlarını hızlandırıyorlar. ADSL var bari sabit telefon da alalım diyen saf müşteriler 20-30 TL aylık ek bir külfete mahkum oluyor. Benim gibi taahhüt mahkumları da bu kısım içerisinde kalıyor.

Ancak, Mart sonunda bitecek olan taahhüt sonrası TTNET ve Türk Telekom'a veda etmeyi planlıyorum. TTNET'e veda sebebim, taahütüm içerisinde yükselen hız kapasitesine rağmen benim hızımı ısrarla 8 Mbit olarak tutması ve artırmak için defalarca arayıp ek para istemesinden. Oysa işyerinde 8 Mbite kadar olan aboneliğimizi bir ek ücret istemeden 22 Mbite çıkartmışlardı. Türk Telekom'dan ayrılma isteğim ise 30 TL aylık bedel almasına karşın hiç bir işe yaramayıp, bir hizmet üretmemesi ve fiyatını indirmemesi.

Henüz başka bir firma, mesela Superonline bizim bölgede hizmete başlamadı. Ancak Türksat Kablo var, fiber ile yakınlara gelip, evlere kablo üzerinden dağılan. Televizyon hizmetinden de faydalanıyorum zaten. Üstelik sayısal ve full hd paketlerinden de memnunum. Mavi fırsat diye bir paketleri de var ki tam benlik ve ADSL ile sabit telefonu kapattım mı ayda 30 liradan fazla kar edebilirim.

Tek düşündüğüm, durum 2 yıllık bir taahhüt istemeleri ki bu süre içerisinde kim bilir ne tür başka fırsatlar çıkabilir karşıma.

Durum bu.

Ey TTNET ve Türk Telekom, size de bu güne kadar verdiğiniz idare eder hizmet kaliteniz yanında pahalı İnternet ve Telefon hizmetiniz için teşekkür ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley