14 Eylül 2012 Cuma

Apple Nerede Hata Yapıyor iPhone 5, 6, ... 30?


Steve Jobs yaşasaydı, sanırım bu aralar yeni bir ürün için çabalıyor olurdu. Boyu uzamış ve bir iki makyaj yapılmış yeni iPhone, beklentisi yüksek iPhone kullanıcılarını tatmin edecek mi? Yakında göreceğiz.

Sorun sadece davalarla yavaşlatılmaya çalışılan Samsung'un yeni telefonunun (Galaxy S III) birkaç ayda dünyada 20 milyon satış yapması ve Android'in piyasaya yavaş yavaş hakim olmasında değil. Hatta en büyük rakibi olan Samsung'dan donanım için hafıza entegresi falan alıyor olmasında da değil.

Apple günümüzdeki haline tüketiciyi beyninden vuran ürünlerle geldi. Akıllı bir tasarım ve yazılım bileşkesi ile çıkarttığı yeni ürünlerle kasasını doldurdu.

Şimdi ise yeni bir ürün yok ortada. Böyle nereye kadar gidebilir ki? Süpernovaya dönüşüp çevresindekileri de yakıp yok ettikten sonra kara delik mi olur, bilemiyorum.

Ancak Apple bu güne kadar hep yenilikleri ve endüstriye ilham kaynağı olan ürünleri ile para kazandı. Endüstri hep onu takip etti. Ne zaman ki geçildi ve gerilere düştü, yeniden küllerinden doğana kadar rölantide kaldı.

Geçtiğimiz seferde Steve Jobs maceralarından sonra geri dönmüş ve Apple'ı kurtarmıştı. Bakalım bu defa gittiği yerden geri gelebilecek mi?

Kim bilir belki de bir sonraki "büyük şey" Jobs'un geri dönüşü olur.

Olur mu, ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...