9 Haziran 2012 Cumartesi

Android 4'de Ana Ekranda Klasörler Nasıl Olusturulur?

Android 4 (ICS) ilginç bazı özellikleri beraberinde getiriyor.

Bunlardan en ilgi çekicilerinden bir ana ekranda ve başlatma çubuğunda klasörler oluşturulabilmesi. Böylece bir arada kullandığınız programları klasörlerin içine koyup daha derli toplu bir ekran görüntüsüne sahip olmanın yanında aradıklarınızı daha kolay bulabiliyorsunuz. Ya da diyelim ki aynı işleve sahip birden çok programı bir arada tutmak istiyorsunuz. Mesela oyunlar ya da fotoğraf makinesi ile ilgili programlar. Bu yenilik mükemmel bir çözüm oluyor.


Yapmanız gereken tek şey bir araya getirip klasörleştirmek istediğiniz ikonların üzerine tıklayıp biraz bekledikten sonra, diğer ikonun üzerine taşıyıp bırakmak. Birden fazla ikonu aynı klasöre taşıyıp bıraktığınızda büyükçe bir grup oluşturabiliyorsunuz.



İşlem ana ekranda da, başlatma çubuğunda da aynı. Klasörün adını istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Bunun için de Adsız Klasör yazısına tıklayıp değiştirmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...