Ana içeriğe atla

Ben Ne Bileyim Yandex Miyim?


Yandex hayatımıza girdi gireli arama motoru özelliğinin yanı sıra bir çok işlevsel alt servisiyle de farklılığını ortaya koymuş durumda. Bunlardan biri olan ürün sorgulamalarına ise artık çok daha kapsamlı ve detaylı yanıtlar veriyor.



Yandex, dizininde yer alan e-ticaret sitelerindeki ürünlerin fiyatlarına, özelliklerine ve farklı mağazalardaki müşteri yorumlarına tek noktadan erişmenize olanak sağlıyor. Ayrıca bir e-ticaret sitesinde arama yaparcasına tüm filtreleme ve sıralama özelliklerini de sunuyor.

Yandex sayesinde kullanıcılar, ilgilendikleri ürünleri detaylı bir şekilde arayabiliyor, buldukları seçenekler arasından teknik özellikleri ve fiyatı açısından en uygun olanı kolayca seçebiliyorlar.

Yandex, Market adını verdiği bu dikey aramasında sadece ürün kategorisi ve markalar arasında seçim yapmaya olanak sağlamıyor, ayrıca teknik özellikler ve fiyat filtreleri aracılığıyla seçim yelpazesini daraltma ve belirli bir ürün, model veya satıcı hakkında yapılan yorumları da inceleyerek kendilerine en uygun seçeneği belirleme imkanı da sunuyor. Seçimlerini yapan kullanıcılar sonrasında ilgili mağazanın web sayfasına yönlendiriliyorlar ve sipariş işlemini burada tamamlayabiliyorlar.

Örneğin almayı düşündüğünüz bir fotoğraf makinesinin özellik ve fiyatlarıyla ilgili bir araştırma yapmak isterseniz bağlantıya tıklayarak test etmeye başlayabilirsiniz.

http://bit.ly/1h6SoDs

Yandex yardımıyla potansiyel müşterilerine ulaşmak isteyen çevrimiçi mağaza sahipleri ise bir katılım formu doldurarak ücretsiz olarak servise katılabiliyor.

An itibarıyla Yandex’te 500'ün üzerinde çevrimiçi mağazanın ürünlerini bulmak mümkün. Çok farklı kategorilerden ilgilendiğiniz ürünlerle ilgili aramaları yaparak Yandex’ten ulaşabilirsiniz.

Örnek olarak:

Kamera: http://ya.cc/6UmH
Cep telefonu: http://ya.cc/6Umx
Tablet: http://ya.cc/6UmV
Televizyon: http://ya.cc/6Umt

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpük Baloncuk Nasıl Yapılır?

Köpük baloncuk yaparken deterjan ve su kullanıyorsanız muhtemelen baloncuklarınız hemen patlıyordur. Dayanıklı baloncuklar için çözeltinizin içine şeker ekleyin. Böyle olmaz! İlla tarif ver diyorsanız: 1/2 ölçü sıvı bulaşık deterjanı 2 ölçü su 2 çay kaşığı şeker (yetmezse daha çok koyun!) Bulabilirseniz şeker yerine gliserin de kullanabilirsiniz. Kolonya ve bir miktar aseton da katabilirsiniz çözeltinize.

Evde En Basit Şekilde Şarap Nasıl Yapılır? (Resimli)

Merhaba. Gurme bir arkadaşım var. Yaklaşık 4-5 senedir kendi tüketimi için şarap yapıyor. İlk yaptığı şarap, pek kolay içilemez olsa da, son yıllarda gerçekten lezzetli şaraplar üretiyor. Kendisine bu işi nasıl becerdiğini sordum ve ben de evde kendi şarabımı yapmayı geçtiğimiz yıl becerdim. Doğrusunu isterseniz ilk deneme için oldukça başarılıydı. Gurme arkadaşım, "yemeğe bile koymam senin yaptığın şarabı ama ilk deneme için güzel olmuş" dedi. Ben de bu sene de şansımı yeniden denemeye karar verdim. Hemen belirteyim, çeşitli kaynaklarda evde nasıl şarap yapabileceğinizi anlatan yazılar bulabilirsiniz ama doğrusunu isterseniz o kadar çok ince detaya ve tekniğe giriyorlar ki, anlaması ve yapması zorlaşıyor. Biraz örnek vereyim. 1- Özel ölçüm cihazları, 2- Oluşan karbondioksiti atmak için özel düzenekler, 3- Özel depolama çözümleri, 4- Fermantasyon başlatıcılar, 5- Fermantasyon durdurucular, 6- Alkol seviyesi ölçerler, 7- Kükürt ekleme ile koruma yöntemleri, 8- Öz

Basit Şarap Hava Kilidi Yapımı (Resimli)

Eğer evde kendi şarabınızı yapıyorsanız fermantasyon sırasında çıkan gazları dışarı atıp içeri hava girmesini önlemek önemlidir. Bunun için hava kilitleri kullanılır. Aşağıdaki videoda piyasada 12 liraya bulabileceğiniz bir hava kilidini görüyorsunuz. En iyisi böyle bir şey tavsiye ederim. Evde şarap yapma işini biraz büyüttüğünüzde hava kilitleriniz yetmeyebilir. Böyle ya da benzeri bir durumda, evde en basit şekilde nasıl şarap hava kilidi yapabiliriz? İşte bunu aşağıda anlatacağım. Malzemelerin tamamını yakınınızdaki hırdavatçıdan alabilirsiniz. Malzemeler: 1- Saydam ince hortum (Her hava kilidi için 1 metre kadar) 2- Matkap ucu (Saydam borunun içine girebilecek kalınlıkta bu uygulamada 6 mm idi) 3- Kısa plastik kelepçe 4- Matkap 5- Şişe kapağı Uygulama gayet basit. Dikkatlice kapağı delin. Açılan delikten zorlaya zorlaya hortumu geçirin. Sıkışık olmalı ki kaçak yapmasın. Resimdeki gibi hortumu toparlayıp, plastik kelepçe ile ayrılmasını engelley