30 Ekim 2014 Perşembe

M806 Miracast Dongle RK2928 Firmware Update Issues


Couple of weeks ago I have bought a miracast dongle from Aliexpress seller. For 16 USD it was a good device. You may use it as mirror your tablet's or smartphone's screen to panel tv. It also support DLNA and Airtv (ios).

When I first tried the device, I realize something wrong with software. It was freezing and videos may slowing sometimes.

I have decided to flash it's rom with a new one. Than I asked to seller on Aliexpress. He send me new firmware and RockChip flash utility.

I tried to flash it.

After several tries utility program gives same message "Prepare IDB Fail" and stops. Device doesn't boot and become a brick.

Than I asked seller "what should I do?". He send me unbrick instructions.

I have opened the dongle. On back side of printed circuit there is an ic. I short circuit IC's last two pins (showed on image) with a ballpoint pen and at the same time connected to pc via usb cable. Than on utility program shows dark blue 1st device on screen.

After that reset procedure with flash utility and firmware, I use "restore" to flash rom. It works fine and flashed device.

Now, device works. Here is download link for utility and M806 Miracast Dongle RK2928 Firmware "dongle_m806_v003_0421.img". (Be careful, if you are not experienced in this kind operations you may harm your computer or dongle! So, it is your responsibility to do so.)

Good luck.

13 Ekim 2014 Pazartesi

Sahte Twitter Hesaplarından Korunma - 2


Sahte twitter hesapları sizin kendilerini takip etmenizi sağlamaya çalışır. Takip ettiğiniz sahte hesaplar genellikle bir süre sonra sizi takibi bırakırlar. Takip ettiğiniz hesaplar belli bir sayının üzerindeyse bir süre sonra ipin ucu kaçacaktır. Ne yazık ki Twitter sizi takibi bırakanları açıkça görmenizi sağlayacak araçlara sahip değil.

Sizi kimler takibi bırakmış?

Öncelikle gönderilerinizi beğenmeyen takipcileriniz sizi takibi bırakabilir bu normaldir. Siz birinin gönderilerini beğendiğiniz için onu takip edebilirsiniz ancak karşıdaki kişinin sizin gönderilerinizi takip etmesi için onun da aynı düşünceler içerisinde olması gerekir. Kimse sizi takip etmek zorunda değildir. Bunu gözönünde bulundurun. Sırf sizi takibi bıraktı ya da takip etmedi diye hesapları takibi bırakmak doğru olmaz. Bunu gözönünde bulundurarak asıl amacımızı hatırlayalım. Sahte hesaplardan korunmak! Takibi bırakanların içerisinde aslında sizi kendilerini takibe teşvik etmek için takip edip sonra da takibi bırakanlar bazı uygulamalar sayesinde kolayca belirlenebilir.


Socialbro isimli uygulama işinize yarayabilir. Uygulama belli bir seviyeye kadar bedava kullanıma izin veriyor, bu da sizin için yeterli olabilir. Biraz karışık olsa da sizi takibi bırakmış kimseleri görüp, değerlendirdikten sonra, takibi bırakabilme imkanını size veriyor. Ayrıca Google Chrome Web Mağazası üzerinden uygulama olarak socialbro'yu yükleyebilirsiniz.


Bir diğer alternatif de JustUnFollow, aynı şekilde servise üye olup takipcilerinizi inceleyip dilediklerinizi takipden çıkarmanızı sağlar.

Kendini belli edip size binlerce takipci kazandıracağını belirten hesapları da direk takipten çıkartıp ya da onlar sizi takibe başladıklarında takip etmeden engelleyip Twitter'a şikayet edebilirsiniz.

Bunu yapmak için kullanıcının resmine tıklayın.


Kullanıcı hesabında çark şeklinde görülen şekle tıkladığınızda çıkan menüden kullanıcı engelle (block or report) kısmından hem kullanıcıyı engelleyebilir hem de gereksiz ileti gönderdiği için Twitter'a rapor gönderebilirsiniz.

Bir kullanıcı hakkında yeteri miktarda rapor gelmesi halinde hesabı Twitter tarafından kapatılabilmektedir.

11 Ekim 2014 Cumartesi

Sahte Twitter Hesaplarından Korunma - 1


Twitter geçmişte elektronik postalara olan durumu yaşıyor. İstenmeyen iletiler artık sadece posta kutumuzu değil Twitter akışımızı da kaplıyor. Bunlardan kurtulmak için yapabileceklerimiz neler?

Örneğin daha posta kutunuza gelen Twitter isteklerini kontrol ederek sahte hesapların size bulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Yöntem 1:
Açıklama yazısını okuyun!
celebdirtylaundry.com'da Ana ve Kız Blogging Mavens Editörleri vesaire vesaire.
Hemen linkteki sitelerden birine bakıyoruz. Ünlülerin hallerini internete taşıyıp trafik elde etmeye çalışan bir magazin sitesine benziyor. Benim gözüm tutmadı pek. Takip etmeyeyim!

Yöntem 2:
Fotoğrafı Google Resim Aramadan Kontrol Edin!
Anlaşılan bu fotoğrafı kullanan başka Twitter hesapları da var. Aynı foto ve onlarca farklı kullanıcı (44 sonuç!). Garip görünüyor. Hiç gözüm tutmadı. Demek takip etmemek lazım ;)

İşte böyle küçük bir çaba ile istenmeyen içerik yollaması kuvvetle muhtemel olan bir hesabı takip etmeme kararı vermek oldukça kolay aslında. 

1 Ekim 2014 Çarşamba

Çin'den Usb Bellek Alırken Kandırılmayın


Çin Almanya'nın peşinden en çok ihracat yapan ülke. Dünyada üretilen ve satılan teknoloji ürünlerinin büyük bölümü bu ülkeden çıkıyor.

Örneğin yeni iPhone telefonlar her ne kadar Amerika'da tasarlansa da Çin'de üretiliyor. Pek çok diğer akıllı telefon da yine Çin'de üretilen ürünler arasında.

Tabi bu kadarla kalmıyor. Ayakkabıdan, diş fırçasına, makarna süzgecinden, kedi tarağına kadar pek çok ürün de bu ülkede bizim hayal bile edemeyeceğimiz maliyetler ile üretiliyor.

Ancak pek çok ürünün taklidi ve kalitesiz ürünler de yine aynı ülkede çokca üretilip dünyanın dört bir yanına satılıyor.

Son zamanlarda Çin devletinin de posta ücretlerine verdiği destek sayesinde küçük üreticiler ve tüccarlar ürünlerini İnternet üzerinden gerek kendi sitelerinden gerek büyük aracı siteler üzerinden pazarlıyorlar.

Aliexpress bu siteler içerinde en ünlüsü. Bu site sayesinde tüketiciler kötü niyetli satıcılardan kısmen korunabiliyorlar. Yani satıcı sizi kandırıyorsa, parasını ödemeyip size iade ediyor Aliexpress. Bu özellikten yararlanıp paramı kurtardım geçen gün.

İşte hikayesi:
64 GB Mikro SD kartı 9,45 Dolar fiyatla görünce "hadi canım, olamaz" dedim. Ancak yine de içimden bir şey dürttü. "Alayım, denerim, sahte ise bir şekilde çaresi bulunur" diye düşündüm. Ürün 15-20 gün sonra geldi.

Paket orijinal gibi duruyordu. Adaptörünü çıkarıp, mikro sd kartı içine takmayı denedim. Zor oldu ama takıldı. Sonra adaptörü bilgisayarımdaki yuvaya sokmaya çalıştım, ancak beceremedim. İnceleyince temas eden metal uçlarının kimisinin yukarıda kimisinin ise aşağıda durduklarını gördüm. Daha sonra zar zor hafıza kartını adaptörden çıkartıp bendeki başka bir adaptöre taktım, ardından da bilgisayara tabii. Kapasite gerçekten de 64 GB görünüyordu. Ancak tamamını test etmeden gerçeği bilmek mümkün değil .

Test
Test için neredeyse standart haline gelmişl olan H2testw programını kullandım.

Sonuç:
Eldeki hafıza kartı aslında 8 GB olup, her nasılsa 64 GB kapasitesi varmış gibi görünüyordu. Yani siz 64 GB veriyi yükleyebiliyorsunuz belleğe ancak geri alamıyorsunuz. Bir tür, verisi geri alınamaz bellek! :)

Bu arada üzerinde 10 hızlı olduğu yazsa da hızı da 5mb/saniye yani neredeyse olabilecek en yavaş hızda okuyup, yazıyor.



Hemen Aliexpress'de ürünü aldığım kısımda "dispute" linkine tıklayıp test sonuçlarının ekran görüntülerini ekledim ve ürünün gerektiği gibi çalışmadığını belirten bir yazı yazdım. Aliexpress böyle durumlarda satıcının durumu düzeltebilmesi ya da tarafların belli oranlarda maliyeti üzerlerine alarak anlaşmaları için imkan tanıyor ve satıcı ile konuyu müzakere ediyorsunuz.

Gelen cevapta, özetle kendilerinin satıcı olduğu, malı aldıkları fabrikanın kendilerini kandırdığını ve onların da bu durumdan zarar ettiklerini üstelik bir de posta masrafına katlandıklarını bu yüzden en azından 8 GB olarak kullanabileceğim bellek için makul bir ödeme yapmamı ve bana bu parayı PayPal hesabı üzerinden aktarmayı teklif ettiler (böylece Aliexpress puanları da düşmeyecekti!).

Kabul etmedim.

Bir kez daha ağladılar ama yaptıkları dolandırıcılığın farkında olduklarından 3. yazışmadan sonra daha uzatmadan paramı tam olarak iade ettiler.

Siz siz olun, böyle durumlarda dikkatli davranın ve paranızı da geri almak için elinizden geleni yapın.

Bu arada sahte mal satan hatta dolandırıcılık yapan Çin'li arkadaşlardan hem paramı almış oldum hem de elimde 8 GB'lik dandik bir bellek oldu (ne işime yarayacaksa?).  

Bu arada benim 9,45'e aldığım ürün artık 37,80 'dolara satılıyor. Sanırım artık gerçek ürün satmaya karar verdi satıcı.

Aliexpress sayesinde dolandırılmaktan kurtuldum. Dikkatli olunması koşuluyla ucuz ve kaliteli alışveriş edilecek bir sitedir ve oldukça güvenlidir. Ben 30'dan fazla ürün aldım siteden bunu da belirtmeden geçmiyeyim.

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...