21 Ocak 2013 Pazartesi

Codegen Qbix M71B1 Tablet Pc İncelemesi

Bu fırsattan istifade Onyo Powerpad 7" ile Karşılaştırma

Bimeks'den Onyo Powerpad 7" almıştık kızıma. 15 günü doldurmadan ekranda boydan boya siyah bir çizgi çıkınca servise yolladık. Ürün iadesi çıktı. Aynı ürünü değil de başka bir şey almayı düşündüm.

Bimeks sitesinden 1GB ana hafızalı 8 GB depo hafızalı bir ürün arayınca Codegen Qbix M71B1 çıktı karşıma. İki değer de ONYO tabletin iki katıydı.

Sonuç itibariyle gidip aldık.

Tablet Onyo'ya göre biraz daha kalın ancak ekran camı çok daha kaliteli hissi veriyor.

İşlemcisi ONYO'ya göre 200Mhz daha hızlı. Ekran geçişleri daha seri. İşletim sistemi Android 4.04 (ICS).

Üzerinde HDMI çıkışı var. Buradan televizyona bağlamak mümkün. Mevcut USB kablosu üzerinden kablosuz mouse ve klavyeye de bağlarsanız dev ekranda bilgisayarınız oldu demektir.

Film seyredilebiliyor. İnternet hızınız yeterse HD Youtube videoları da sorunsuz, takılmadan oynuyor. Klavye ve mouse'u sorunsuz tanıyor. Fare hareket ettiğinde ekranda bir ok beliriyor. Dokunursanız kayboluyor.

Wi-Fi derseniz, biraz zayıf alıyor ancak bu önemli bir sorun teşkil etmiyor.

Sesli Google araması yapma özelliği çalışıyor. Onyo'da bu özellik yüklü değildi ve yüklemeye çalışınca Google Play'de bulamıyordunuz. Belki sistem güncellenirse düzelir.

Codegen Qbix M71B1'de Google Talk'da görüntülü görüşme yapmak için kameraya tıkladığınızda program kapanıyor.

Kendi hoparlörü küçük de olsa gayet güzel ses veriyor. Dolayısıyla piyasadaki bazı ürünlerden bu yönü ile de ayrılıyor.

Mikro usb bağlantısından kutudan çıkan usb ara kablo ile hafıza kartı ve usb ile çalışan diğer aygıtları bağlayabiliyorsunuz.

Bunlar dışında Codegen Qbix M71B1, Onyo'dan 100 TL daha pahalı. Bana sorarsanız bunun için pek değmez. Ama elimdeki hediye çekine dönüşmüş Onyo'yu değerlendirmek için başka şansım yoktu.

Mümkün olsa bir 50 lira daha verip çift çekirdekli bir tablet alırdım. Ancak kızım bu yeni tabletten gayet memnun görünüyordu.

Çok kısa süre içerisinde 2 hatta 4 çekirdekli tabletler saracak piyasayı. Dolayısıyla fiyatlarda bir düşme olmasını bekliyorum.

Ucuz tabletlerin en önemli sorunu yeni Android sürümlerini almak için çok debelenmeniz gerekmesi. En temizi adam gibi gidip Nexus 7 almak tabi ama onun da fiyatı 500 TL üzerindeydi. Aradaki farka değer miydi? Değerdi... :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...