27 Ocak 2012 Cuma

Samsung ST200F



Samsung elektronik konusunda ciddi üretim yapan bir firma. Geçmişte özellikle optik cihazlarda iyisiyle kötüsüyle belli bir yere gelmiş olduğunu da söyleyebiliriz. Özellikle düşük fiyatlı ürünlerinin tüketici tarafından yoğun bir talep gördüğü de bir gerçek. İşte yeni Samsung ST200F fotoğraf makinesi 200 USD fiyatı (yurt dışı) ile çok özelliği makul fiyata sunan bir cihaz gibi görünüyor.

Bu makinenin en önemli özelliği kablosuz ağa bağlanıp onun üzerinden dosya paylaşımı yapabilmesi. Ayrıca bu fotoğraflarınızın İnternet üzerinde yedeklenebilmesi ve saklanması için de kullanılabilen bir özellik. 

Akıllı bir televizyonunuz (Samsung marka) olması halinde fotoğraflarınızı kablosuz ağ üzerinden televizyonda izleyebileceksiniz.

Kamera fena değil. Plastik pil giriş kapağı biraz özensiz üretilmiş izlenimi verse de metal plastik karma gövde fena görünmüyor. Renk seçenekleri de güzel. HD film çekebiliyor 720p. Ful HD çekse daha iyi olurdu tabi. 

Merceği kaliteli. Geniş açılı sayılabilir. 10x yaklaştırması var. Ekranı 3 inch boyutunda. Kontrolleri yalın ve işlevsel. 16 megapiksellik çözünürlüğü iyi. Sensörü 80-3200 ISO değerlerine kadar ulaşıyor. 

Akıllı bir telefonunuz olması halinde (markasını tekrar yazmıyorum :)) onu kablosuz bir vizör ekranı ve makine ile çektiğiniz görüntüleri sosyal medya'da paylaşan bir aygıt olarak kullanmanız da mümkün. 

"Pek yakında piyasaya çıkacak kablosuz başka makineleri beklemek istemiyorum" diyorsanız alınabilecek bir cihaz. Gelecek aydan itibaren yurdumuzda da bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...