18 Ocak 2010 Pazartesi

Sossal Medya


Hayır başlık yanlış değil. Sosyal Medya üzerine bir yazı ama ses benzeşimi biraz sos tadı verdiğinden aklıma böyle yazmak geldi.

Öncelikle Sosyal Medya konusunda bir uzman değil, kullanıcı olduğumu belirterek söze başlamak istiyorum. Sosyal medya etki değerlendirmesi ve ölçümleme konusunda işin profesyonelleri raporlarını ilgili müşterilerine doğru ve anlaşılır bir biçimde iletebilselerdi, kanımca firmaların bu yeni gelişen mecraya bakış açıları daha farklı olurdu. Dolayısıyla, "evet, bu mecra tam ve doğru olarak algılanamıyor" diyorum (yönetici özeti, bir sayfa değil, en fazla üç cümleden oluşan bir paragraf olmalı).

Özellikle büyük firmaların ilgili bölümlerinin konuyu algılamaları ve anlayabilmeleri için en azından bir 3 aylık kişisel facebook/twitter/friendfeed kullanım deneyimi geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Yoksa gerçekleşecek olan "Sosyal Medya" algılaması Sossal Medya olur ancak.

Ardından, bu işten gerçekten çok iyi anlayan bir uzmana fikir sorarak ve profesyonel yardım alarak yola devam etmek iyi olur. Bu sosyal medya uzmanlığının da kısa sürede SEO uzmanlığı gibi, önüne gelen herkes tarafından iddia edilebileceği ve sadece bir kaç gerçek uzmanı tarafından hakkıyla becerilebileceğini öngörmek de münecimlik olmasa gerek.

Aslında işin işine şirketler fazla girmese, sosyal medya böyle olduğu gibi kalsa. Gerçek dostların fikirlerini, hayat görüşlerini ve deneyimlerini paylaşmaya devam ettikleri bir ortam olsa daha iyi olacak ancak böyle ortamların bu güne kadar hep bozulduklarını gördüğümden, bunun gerçekleşme olasılığının az olduğunu düşünüyorum.

Bakalım zaman nelar gösterecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gerçek ve Hakikat

Hakikat kırılgandır ve kişiden kişiye değişir gerçekse nispeten daha sağlam bir kavramdır. Örneğin kapalıyken televizyonun kumandasının açma...